FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: Filmski festival Libertas od 26. do 30 kolovoza

ZAGREB, 23. kolovoza 2005. (Hina) - Na ovogodišnjem, prvom LibertasFilm Festivalu, koji će se od 26. do 30. kolovoza održati uDubrovniku, uz filmska ostvarenja iz svijeta bit će prikazana i četirihrvatska filma - dva cjelovečernja i dva kratka, izvijestio je danasUred za odnose s javnošću Festivala.
ZAGREB, 23. kolovoza 2005. (Hina) - Na ovogodišnjem, prvom Libertas Film Festivalu, koji će se od 26. do 30. kolovoza održati u Dubrovniku, uz filmska ostvarenja iz svijeta bit će prikazana i četiri hrvatska filma - dva cjelovečernja i dva kratka, izvijestio je danas Ured za odnose s javnošću Festivala.

Riječ je o filmovima "Pušća Bistra" redatelja Filipa Šovagovića - dobitnika nagrade Breza za najboljega redateljskog debitanta na ovogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli, i filmu "Što je Iva snimila 21. listopada 2003.", redatelja Tomislava Radića - laureata ovogodišnjeg pulskog filmskog festivala.

U programu kratkih filmova bit će prikazan film "Karnevalski šušur u Čubranićevoj" dubrovačkih autorica Tine Violić i Marijane Sparavalo o karnevalskim običajima u Dubrovniku, te film "Bunarman" redatelja Vladimira Špicera o jednom od svega nekoliko živućih graditelja bunara.

U tijeku Festivala bit će prikazano 35 filmova u kategorijama cjelovečernjeg igranog filma, dokumentarnog i kratkog filma.

Mnogi će filmovi imati i hrvatsku, odnosno europsku premijeru, a većina se natječe za jednu od festivalskih nagrada - najbolji igrani film, najbolji dokumentarni film, najbolji kratki film i nagradu publike za najbolji igrani film.

O nagradama odlučuje međunarodni žiri u sastavu Trevor Groth, predsjednik - senior direktor programa svjetski poznatih filmskih festivala - Sundance i CineVegas, te članovi Peter Bowen, senior urednik svjetskog filmskog lista FilmMaker Magazine, Vinko Brešan, hrvatski filmski redatelj, i Albert Kapović, glavni tajnik i jedan od osnivača Hrvatske udruge producenata.

Filmske projekcije održavat će se na tvrđavi Revelin, u gradskom kazalištu Marin Držića i kinu Sloboda.

Filmski festival Libertas projekt je neprofitne udruge Libertas, uz partnerstvo s Gradom Dubrovnikom, Kinematografima Dubrovnik i filmskom distribucijskom tvrtkom Continental Film.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙