FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvoje ozlijeđenih u napadu u Bagdadu - dvoje poginulih u Tikritu

BAGDAD , 8. rujna 2005. (Hina/AFP) - Dvoje iračkih civila ozlijeđenoje u četvrtak u Bagdadu u eksploziji automobila-bombe pokraj konvoja spripadnicima stranih snaga sigurnosti koji su prolazili centromglavnoga grada, izvijestili su sužbeni izvori.
BAGDAD , 8. rujna 2005. (Hina/AFP) - Dvoje iračkih civila ozlijeđeno je u četvrtak u Bagdadu u eksploziji automobila-bombe pokraj konvoja s pripadnicima stranih snaga sigurnosti koji su prolazili centrom glavnoga grada, izvijestili su sužbeni izvori.

U području sjeverno od Bagdada, u Tikritu, u dvama odvojenim napadima poginuli su jedan odvjetnik i jedan irački agent sigurnosti, izvijestili su sigurnosni izvori.

"Usred dana u ulici Saadun u samome središtu Bagdada eksplodirao je automobil bomba, pri čemu je ozlijeđeno dvoje civila", rekao je pripadnik snaga sigurnosti.

U Tikritu, 180 km sjeverno od Bagdada, rano jutros skupina naoružanih muškaraca napala je i ubila jednog odvjetnika koji nije bio politički angažiran, a u zapadnom dijelu grada pobunjenici su ubili zaštitara naftnog postrojenja.

U četvrtak su dužnosnici američkog veleposlanstva u Iraku objavili da su u srijedu u eksploziji automobila bombe u blizini konvoja koji je prolazio cestom u južnom Iraku, poginula četiri američka zaštitara koji su radili u američkoj misiji u Basri.

Kasno u srijedu navečer u Basri je u napadu bombom ispred jednog restorana poginulo najmanje 16 iračkih policajaca i civila, a ozlijeđeno ih je 20, među kojima neki teško.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙