FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Auto-bomba u Basri: 16 mrtvih, 20 ranjenih

BASRA, 7. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Eksplozija automobila bombeuništila je u srijedu relativan mir južnoiračkoga grada Basre: udijelu grada punome restorana poginulo je 16 osoba, a 20 ih jeranjeno, izjavio je jedan dužnosnik ministarstva unutrašnjih poslova.
BASRA, 7. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Eksplozija automobila bombe uništila je u srijedu relativan mir južnoiračkoga grada Basre: u dijelu grada punome restorana poginulo je 16 osoba, a 20 ih je ranjeno, izjavio je jedan dužnosnik ministarstva unutrašnjih poslova.

Među poginulima najmanje je dvoje djece. Policija je priopćila da je kamionet eksplodirao ispred popularnoga restorana Sayed, ali nema dokaza da je riječ o samoubilačkome napadu.

Večernji napad šokirao je većinski šijitsku Basru koja je relativno mirna u usporedbi sa sjevernim područjima kojima hara pobuna manjinskih sunita protiv šijitske vlade.

"Čini se da je u središtu Basre bila snažna eksplozija bombe u vozilu", rekao je glasnogovornik britanske vojske koja patrolira gradom.

Iako je u području Basre među šijitskim milicijama bilo napetosti, kao i između naoružanih skupina i okupacijskih snaga pod britanskim vodstvom, veliki napadi na civile kakvi se povezuju sa sunitskim islamističkim milicijama povezanima s al-Qaidom, relativno su rijetki.

U srijedu su u vozilu u blizini Basre poginula i četvorica američkih zaštitara čiji je terenac pogođen bombom, objavilo je američko veleposlanstvo.

Sva su četvorica radila za privatnu zaštitarsku tvrtku koja čuva regionalni ured američkoga veleposlanstva, kaže se u priopćenju i dodaje da britanski i američki vojnici nisu sudjelovali u tom incidentu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙