FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

22 ubijena u napadima u Iraku

BAGDAD, 15. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Dvadesetdvije osobe ubijene suu ponedjeljak u nizu napada u Iraku, a među njima i turski vozačkamiona poginuo u eksploziji krave koja je poslužila kao bomba dok su32 osobe ranjene u Bagdadu, a većina njih u samoubilačkom napadu.
BAGDAD, 15. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Dvadesetdvije osobe ubijene su u ponedjeljak u nizu napada u Iraku, a među njima i turski vozač kamiona poginuo u eksploziji krave koja je poslužila kao bomba dok su 32 osobe ranjene u Bagdadu, a većina njih u samoubilačkom napadu.

"Kostur krave raznesen eksplozijom pronađen je u pokrajini Doujail, 40 kilometara sjeverno od Bagdada pri prolazu konvoja kamiona, pri čemu je jedno vozilo uništeno a ubijen je turski vozač", kazao je zapovjenik iračke vojske Mohammad Chadidi.

Atentati psima-bombama ili životinjskim kosturima o koje je vezan eksploziv česti su u toj pobunjeničkoj pokrajini sjeverno od Bagdada.

Ostali napadi dogodili su se u drugim dijelovima Iraka, a ubijena su i dvojica tjelohranitelja šijitskog potpredsjednika Abela Abdela Mehdija u napadu 120 kilometara sjeverno od Bagdada.

Samoubilački napad dogodio se u Bagdadu gdje je poginuo kamikaza s eksplozivom vezanim oko pojasa kad se zaletio motociklom u skupinu civila okupljenih oko snimatelja televizije Al-Hurra koju financiraju Amerikanci.

U toj je eksploziji ranjeno 15 osoba, među kojima šest policajaca, snimatelj i vlasnik tv postaje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙