FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U nizu napada u Afganistanu osam mrtvih, među kojima četiri američka vojnika

KABUL, 21. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - U nizu napada na jugu i istokuAfganistana poginulo je u nedjelju osam osoba, među kojima četiriamerička vojnika i jedan vjerski dužnosnik, a u jednom drugom napaduusmjerenom na američko diplomatsko vozilo blizu Kabula lakše suranjene dvije osobe.
KABUL, 21. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - U nizu napada na jugu i istoku Afganistana poginulo je u nedjelju osam osoba, među kojima četiri američka vojnika i jedan vjerski dužnosnik, a u jednom drugom napadu usmjerenom na američko diplomatsko vozilo blizu Kabula lakše su ranjene dvije osobe.

Četiri američka vojnika su ubijena i tri ranjena u eksploziji bombe u južnoj pokrajini Zabul, prema priopćenju američke vojske.

Od početka godine su u sklopu operacije "Enduring Freedom" u Afganistanu poginula 74 američka vojnika.

Ova godina je već najcrnija za američku vojsku od dolaska u zemlju krajem 2001. na čelu međunarodne koalicije u kojoj se nalazi oko 20.0000 ljudi.

Jedna bomba je eksplodirala pri prolasku konvoja veleposlanstva Sjedinjenih Država u Kabulu, pri čemu su lakše ranjena dva Amerikanca koji su se nalazili u vozilu, doznaje se iz veleposlanstva.

Američka vojska je također bila neizravno napadnuta u pokrajini Kunar gdje su "talibani napali dva kamiona-cisterne koji su prevozili benzin za američku bazu", rekao je guverner pokrajine.

U pokrajini Kandahara jedan vjerski dužnosnik i njegov suradnik su ubijeni u nedjelju u napadu za kojeg su talibani preuzeli odgovornost.

Prema istom izvoru u eksploziji automobila punog eksploziva koji je vozio prema Kandaharu poginuo je vozač.

U susjednoj pokrajini Oruzgan su u nedjelju u eksploziji daljinski upravljane bombe ubijena dvojica agfanistanskih policajaca i jedan je ranjen, doznaje se od guvernera pokrajine.

Posljednjih mjeseci prije parlamentarnih izbora sve su učestaliji napadi koje afganistanske vlasti pripisuju pobunjenim protivnicima vlade, posebice talibanima.

Više od 900 ljudi je ubijeno u tim nasiljima od početka godine, što je više nego cijele 2004. godine, posebice na jugu, jugoistoku i na istoku zemlje, koje graniče s Pakistanom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙