FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak optužuje Jordan da skriva teroriste

BAGDAD, 21. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Irak je u nedjelju optužioJordan da pruža utočište osobama umiješanim u terorističke napade uIraku, kao i članovima obitelji Sadama Huseina koji žele ponovnoaktivirati Sadamovu stranku Baas.
BAGDAD, 21. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Irak je u nedjelju optužio Jordan da pruža utočište osobama umiješanim u terorističke napade u Iraku, kao i članovima obitelji Sadama Huseina koji žele ponovno aktivirati Sadamovu stranku Baas.

Izjava glasnogovornika vlade Laitha Kubbae uslijedila je dan nakon što su jordanski dužnosnici objavili da je nekoliko ljudi, među kojima su i Iračani, uhićeno u vezi s raketnim napadom koji je promašio američki vojni brod stacioniran u jordanskoj luci Aqaba.

"Žalosno je da moramo konstatirati kako se do današnjeg dana u Jordanu skrivaju ne samo elementi bivšeg režima, nego i čelnici nekih terorističkih skupina", rekao je Kubba.

Dodao je da se u toj zemlji nalazi i Sadamova obitelj s "velikom količinom novca" i "da podupire političke i medijske aktivnosti kojima pokušava oživjeti (Sadamovu) stranku Baas".

Kubba je također naveo da su Egipćani na vrhu liste stranaca uhićenih u Iraku pod sumnjom za veze s teroristima.

Po njegovim riječima, u pritvoru se nalazi 281 stranac, među kojima je 80 Egipćana. Slijede 64 Sirijca, 41 Sudanac, 22 Saudijca i 17 Jordanaca. Ostali uhićeni dolaze iz Libije, Alžira, Tunisa, Turske i Palestine, Qatara, a jedan osumnjičeni je britanski državljanin.

Američke i iračke vlasti vjeruju da su stranci sudjelovali u brojnim samoubilačkim napadima, no američke procjene govore da većinu pobunjenika čine irački državljani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙