FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa tijekom angelusa govorio o susretu s mladima u Koelnu

RIM, 28. kolovoza 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. je tijekomnedjeljnog angelusa u Castelgandolfu, papinskom ljetnikovcu pokrajRima, ponovno kazao kako je njegov susret s mladima u Koelnu bioizvanredno iskustvo, prava providnost za cijelu Crkvu.
RIM, 28. kolovoza 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. je tijekom nedjeljnog angelusa u Castelgandolfu, papinskom ljetnikovcu pokraj Rima, ponovno kazao kako je njegov susret s mladima u Koelnu bio izvanredno iskustvo, prava providnost za cijelu Crkvu.

Prije tjedan dana Benedikt XVI. je u Koelnu u Njemačkoj zaključio XX. Međunarodne dane mladeži. Govoreći o svom prvom putovanju izvan Italije otkako je proglašen Papom, Benedikt XVI je istaknuo kako je "kršćanin osoba koja traži i koja nalazi a zbog toga Crkva ostaje uvijek mladom". Papa je ustvrdio kako štovanje Boga, što je bila tema Međunarodnog dana mladeži, "nije luksuz, već prioritet, jer vjera nije samo pristup jednom sustavu dogmi, već koncept koji treba postati načelo za cijelu Crkvu".

"Iz Koelna su se mladi vratili u svoje gradove i svoje zemlje ispunjeni velikom nadom", rekao je Papa i podsjetio da "tamo gdje se Boga ne priznaje i gdje ga se ne obožava kao najviše Dobro, dostojanstvo čovjeka biva ugroženo".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙