FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa: Odbaciti oholost

RIM, 10. kolovoza 2005. (Hina/AR) - Tijekom opće audijencije srijedomu dvorani "Pavla VI." u Vatikanu papa Benedikt XVI. svoju je katehezuposvetio oholosti.
RIM, 10. kolovoza 2005. (Hina/AR) - Tijekom opće audijencije srijedom u dvorani "Pavla VI." u Vatikanu papa Benedikt XVI. svoju je katehezu posvetio oholosti.

"Odbacimo veliko iskušenje oholosti, koja želi biti kao Bog, sudac dobra i zla. Izaberimo spontano i skromno povjerenje u jedinoga Gospodina", rekao je Papa pred 6000 hodočasnika među kojima su bili i mnogi Kinezi koji će sudjelovati na 20. svjetskim danima mladeži od 16. do 21. kolovoza u Koelnu.

Nakon opće audijencije u Vatikanu papa Benedikt XVI. helikopterom se vratio u ljetnu rezidenciju u Castelgandolfu, gdje će se odmarati prije puta u njemački grad Koeln, u kojem će boraviti od 18. do 21. kolovoza te sudjelovati na Svjetskim danima mladeži. To će biti njegovo prvo pastoralno putovanje izvan Italije.

Papa Benedikt XVI. imenovao je u srijedu krakovskog nadbiskupa Stanislawa Dziwisza svojim izaslanikom na proslavi 25. obljetnice osnutka poljskog sindikata "Solidarnost", koja će se održati 31. kolovoza u Gdanjsku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙