FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 22. kolovoza 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 22. kolovoza 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - "Da Vincijev kod" i šesti nastavak avantura Harryja Pottera nalaze se među tri knjige koje britanski zastupnici najčešće nose na odmor, prema istraživanju objavljenom u ponedjeljak. Na drugo mjesto uspjela se probiti jedna ozbiljnija knjiga, biografija Williama Pitta mladog, bivšeg konzervativnog premijera, koju je napisao bivši konzervativni čelnik, William Hague. Na četvrtom mjestu prema izboru laburističkih zastupnika je Maova biografija. Downinig Street je odbio otkriti koju je literaturu premijer Tony Blair ponio na ljetovanje na Karibe.

ASPEN - Nekoliko desetaka prijatelja Huntera Thompsona okupilo se u subotu kako bi uz lutke na napuhavanje, alkohol i projektil od 47 metara postavljenim specijalno za rasipanje njegovog pepela odali posljednju počast piscu i novinaru koji je u veljači počinio samoubojstvo. "Obožavao je eksplozije", rekla je njegova žena Anita Thompson tijekom priprema. Oko 250 uzvanika, među kojima Johnny Depp, Sean Penn i Bill Murrav došli su na vatromet koji je raspršio i pepeo pisca. Hunter Thompson, koji je uz ostale autor knjige "Las Vegas Parano", osmislio je "gonzo novinarstvo", mješavinu reportaže, fantastike i "tripova" pod raznim halucinogenim proizvodima.

BANGKOK - Po rezultatima nedavnog istraživanja, oko 3.3 milijuna Tajlanđana nepismeno je, a još dodatnih 15 milijuna uopće ne čita, pišu u nedjelju tajlandski mediji. Rezultati istraživanja koje je u svibnju proveo Nacionalni statistički ured o navikama čitanja 60 milijuna stanovnika Tajlanda starijih od 6 godina pokazalo je da 18.3 milijuna nikada ne čita, bilo da ne znaju ili ne žele, piše list Naton. Građani iznad 60 godina imaju najniži postotak pismenosti, samo 37,4 posto, dok djeca u školskoj dobi između 10 i 14 godina imaju najviši postotak - 95,2 posto. To je istraživanje još jedan udarac reputaciji tajlandskog obrazovanog sustava, kojega sadašnja vlada, po ocjeni stranih gospodarstvenih stručnjaka, podosta zanemaruje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙