FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

TAIPEI - Plakat za promidžbu sigurnog seksa na kojem je prikazana katolička opatica koja drži kondom u Tajvanu je izazvao oštre reakcije ljutitih pripadnika Katoličke crkve što je naručitelja, upravu bolnica u Taipeiu, primoralo da ukloni sve primjerke iz postaja podzemne željeznice, izvijestili su tajvanski mediji u srijedu. "Iako ga ne koristim, znam što je", stoji na plakatu na kojem nasmijana sredovječna žena odjevena kao opatica drži neraspakirani kondom. Plakat, koji je naručio Taipei United Hospital na sugestiju agenta za propagandu, pozdravili su neki prolaznici koji smatraju da je zamisao vrlo kreativna, navela je tamošnja kablovska televizija TVBS. No lokalne katoličke crkve i vjernici očito su bili drugačijeg mišljenja.

VARŠAVA - Proizvođač gaziranih napitaka Coca-Cola povlači svoja pića iz poljskih škola i zamjenjuje ih vodom i sokovima zbog rastuće zabrinutosti javnosti oko dječje pretilosti, rekla je u srijedu dužnosnica kompanije Agnieszka Krejner. Krejner kaže da je tvrtka odluku donijela dobrovoljno prateći javne rasprave o problemu pretilosti kod djece. Ipak je naglasila da će takva pića ostati dostupna u nekim privatnim dućanima u blizini škola.

LONDON - Dva brončana kipa princeze Diane i Dodija Al Fayeda otkriveni su u srijedu u Londonu, prije nego jedan bude postavljen u poznati dućan Harrod's u Londonu, a drugi u Parizu na još uvijek nepoznatoj lokaciji. Naručio ih je egipatski milijarder Mohamed Al Fayed, vlasnik londonskog Harrod'sa. Kipovi su do pojedinosti identični, a predstavljaju britansku princezu i njezinog prijatelja koji plešu valcer, a nadlijeće ih albatros. Pod imenom "Nedužne žrtve", ta djela potpisuje Bill Mitchell, kipar i umjetnički savjetnik Harrod'sa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙