FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren prvi info-centar za zbrinjavanje životinja u Zagrebu

ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Prvi info-centar u Zagrebu, koji ćeprikupljati podatke o izgubljenim i nađenim životinjama i takoolakšati njihovo udomljavanje danas je otvoren na Pešćenici.
ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Prvi info-centar u Zagrebu, koji će prikupljati podatke o izgubljenim i nađenim životinjama i tako olakšati njihovo udomljavanje danas je otvoren na Pešćenici.

Savez udruga za zaštitu životinja je za info-centar dobio na korištenje gradski prostor na adresi IV Stara Pešćenica 1, a u njegovo je uređenje Grad Zagreb uložio nešto manje od 200.000 kuna.

"Info centar je važan jer će se ondje na jednom mjestu moći dobiti podaci o izgubljenim i nađenim odnosno traženim životinjama", rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kojem se na otvorenju prostorija info-centra pridružio i njegov pas Bil.

Bandić je naglasio da je glavni cilj info centra osigurati protok informacija između zainteresiranih građana, udruga i službi umrežavanjem centra, vhs-a, gradskog azila i Gradskog ureda za poljoprivredu.

Prostorije za rad info-centra otvorila je dekanica Veterinarskog fakulteta Ljiljana Pintar. Gradonačelnik Bandić potom je naglasio da treba smanjiti tenzije oko pokusa na životinjama, ali i upozorio da se trebaju obavljati na transparentniji način.

Prijatelji životinja koji su došli sa svojim kućnim ljubimcima - psima i macama - na otvorenje prostorija info-centra izrazili su zadovoljstvo što će centar omogućiti uvid u podatke o napuštenim životinjama smještenim u udrugama, gradskom Azilu u Dumovcu i u higijenskom servisu što će dodatno olakšati udomljavanje životinja.

Info-centar počet će s radom 4. listopada, na Međunarodni dan zaštite životinja, a tada će za građane biti otvoren i telefon 08000-27-22-22.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙