FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umag: URSH oštro o poskupljenju goriva

UMAG, 19. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Udruge radničkihsindikata Hrvatske (URSH) Boris Kunst izjavio je danas u Umagu da je"Vlada, odabravši ljetne dane za donošenje odluke o poskupljenjuenergenata, napravila skandalozan potez na štetu standarda građana".
UMAG, 19. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH) Boris Kunst izjavio je danas u Umagu da je "Vlada, odabravši ljetne dane za donošenje odluke o poskupljenju energenata, napravila skandalozan potez na štetu standarda građana".

URSH procjenjuje da 70 posto građana jedva spaja kraj s krajem, a poskupljenje energenata povećat će troškove života za 6 do 8 posto, odnosno za 420 kuna, rekao je Kunst na konferenciji za novinare.

Smatra da Vlada tim odlukama razgrađuje socijalno partnerstvo, te napominje da nedavne odluke nisu bile na dnevnom redu Gospodarsko-socijalnog vijeća

Predsjednik URSH rekao je također kako taj sindikat traži da se Vlada odrekne dijela prihoda tako da, po uzoru na Mađarsku, izdvoji trošarine i naknade za autoceste iz sustava PDV-a.

"Manjak u proračunu od 38 milijuna kuna mjesečno može se nadomjestiti racionalizacijom troškova državne uprave", ustvrdio je Boris Kunst.

Željko Popović, predsjednik Carinskog sindikata Hrvatske, ocijenio je na konferenciji za novinare da Vlada i dalje ne poduzima ništa za rješavanje teške situacije carinika.

Predsjednik Sindikata ribara Hrvatske Luciano Bose procijenio je da zbog skupoće plavog dizela ribari nemaju više računice isplovljavati u ribolov. "Ako Vlada ne ispuni obećanje o subvenciji troškova goriva iznad tri kune po litri, ribari će postati socijalni problem", rekao je Bose.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙