FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija protjeruje nepoželjne imame

RIM, 7. rujna 2005. (Hina) - Italija je protjerala iz zemlje imama uTorinu, Bouiriqija Bouchtu, na osnovu novog protuterorističkog zakonašto ga je predložio ministar unutarnjih poslova i u kolovozu usvojioParlament, a na osnovu istih zakonskih normi predviđa se protjerivanjei drugih navodnih propovjednika mržnje, objavio je u srijedu list listCorriere della Sera.
RIM, 7. rujna 2005. (Hina) - Italija je protjerala iz zemlje imama u Torinu, Bouiriqija Bouchtu, na osnovu novog protuterorističkog zakona što ga je predložio ministar unutarnjih poslova i u kolovozu usvojio Parlament, a na osnovu istih zakonskih normi predviđa se protjerivanje i drugih navodnih propovjednika mržnje, objavio je u srijedu list list Corriere della Sera.

Boutcha je i ranije bio u središtu polemika, posebno zbog svojih izjava o Bin Ladenu, kada je pokušavao objasniti razloge napada na Zapad. Talijanska policija uhitila ga je u noći s ponedjeljka na utorak te je, nakon što je saslušan, prognan iz Italije.

Prema pisanju lista, Bouchta najvjerojatnije neće biti jedini islamski imam protjeran iz Italije.

"Ministarstvo unutarnjih poslova procjenjuje položaj drugih stranih građana radi poduzimanja istih mjera", piše Corriere della Sera dodajući kako se tek sada doznalo da je prošloga tjedna protjeran tuniški građanin, Litayem Amor Ben Chedli, potpredsjednik i blagajnik islamske kulturne udruge u Comu.

Bouchta je jedan od prvih imama koji su prije 20 godina stigli u Torino. Ima najpoznatiju arapsku mesnicu u gradu, u ulici Porta Palazzo. Poslije 11. rujna bio je optuživan za izražavanje solidarnosti s Bin Ladenom za vrijeme molitve u džamiji. "Mi sijemo ljubav, a ne mržnju", izjavio je Bouchta kada je prije par godina iz Italije bio prognan imam iz Carmagnola, Abdoul Mamour, da bi sada i sam doživio isto.

Vijest o njegovu izbacivanju dala je njegova supruga Halima.

Prema nekim informacijama Bouchta se već nalazi u Maroku, ali prema drugima još uvijek je u policijskoj centrali Torina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙