FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar: I dalje velika opasnost od terorističkih napada na Italiju

RIM, 15. kolovoza 2005. (Hina/AR) - Talijanski ministar unutarnjihposlova Giuseppe Pisanu kazao je u ponedjeljak, po završetku sastankaNacionalnog vijeća za red i sigurnost, da i dalje postoji velikaopasnost od terorističkih napada na Italiju.
RIM, 15. kolovoza 2005. (Hina/AR) - Talijanski ministar unutarnjih poslova Giuseppe Pisanu kazao je u ponedjeljak, po završetku sastanka Nacionalnog vijeća za red i sigurnost, da i dalje postoji velika opasnost od terorističkih napada na Italiju.

"Opasnost od terorističkog napada u našoj zemlji ostaje visoka", rekao je Giuseppe Pisanu nakon troiposatnog sastanka Nacionalnog vijeća za red i sigurnost održanog u nedjelju Viminalu, sjedištu ministarstva unutarnjih poslova.

Na sastanku Vijeća na dnevnom redu je bilo trenutačno stanje sigurnosti te posebni program protuterorističkih vježbi koje će se početi u raznim zonama nacionalnog teritorija održavati od početka rujna. To su vježbe intervencija u slučaju terorističkog napada kojima je cilj u tom slučaju održati javni red, osigurati pružanje pomoći, pružanje točnih informacija te prooditi hitne istrage.

Nacionalno vijeće za sigurnost objavilo je i bilancu nadzora provedenih proteklih dana na mjestima na kojima se okupljaju islamski imigranti kao što su, primjerice, internet cafei, islamske mesnice i slično. Tijekom tih operacije uhićena je 141 osoba, 426 je prijavljeno, 701 je izbačena, a za 325 su određene novčane kazne.

Operacije kontrole obavljene su na 7.318 mjeseca i identificirano je 32.703 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙