FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rim: oko Koloseuma bit će postavljena ograda

RIM, 18. kolovoza 2005. (Hina/AR) - Rimski će Koloseum iz sigurnosnihrazloga biti okružen pregradom, odlučio je danas Odbor za sigurnostpod predsjedanjem šefa policije u Rimu Achillea Serre.
RIM, 18. kolovoza 2005. (Hina/AR) - Rimski će Koloseum iz sigurnosnih razloga biti okružen pregradom, odlučio je danas Odbor za sigurnost pod predsjedanjem šefa policije u Rimu Achillea Serre.

Grad Rim će morati odrediti opseg ograde oko Koloseuma, goleme arene izgrađene u prvom stoljeću poslije Krista, gdje će se postaviti željezna ograda radi veće sigurnosti. Odbor za sigurnost raspravljao je i o sigurnosti u rimskim muzejima.

Ograda oko Koloseuma, poprišta brojnih gladijatorskih bitki i smrti brojnih kršćana, trebao bi "jamčiti bolji nadzor cijelog prostora", a osim pripadnika snaga sigurnosti cijeli će prostor toga dijela staroga Rima nadzirati suvremene tv-kamere.

U Rimu je sve više takvih zahvata pregrađivanja pojedinih prostora. Već davno, potkraj 80-ih godina, kada je postojala opasnost od palestinskog terorizma, podignuta je željezna ograda oko zgrade američkog veleposlanstva u središtu Rima, u čuvenoj ulici Venetto. Malo pomalo zatvarani su prostori i oko ostalih tzv. osjetljivih mjesta, a posljednjih godina podignute su željezne ograde oko čuvenih rimskih parkova, vila (Borghese, Chigi, Pamphili, brda Opio itd.), koji se preko noći zatvaraju.

Inače, u rujnu će se u Italiji, na više mjesta, održati protuterorističke vježbe snaga sigurnosti i službi za pomoć građanima u slučaju terorističkog atentata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙