FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Sud naložio kućni pritvor za brata jednog od londonskih napadača

RIM, 22. kolovoza 2005. (Hina) - Rimski sud u ponedjeljak je naložiokućni pritvor za Remzija Issaca, brata Hamdija, Etiopljanina optuženogda je jedan od 4 atentatora koji su u Londonu 21. srpnja pokušalipodmetnuti eksploziv u podzemnu željeznicu.
RIM, 22. kolovoza 2005. (Hina) - Rimski sud u ponedjeljak je naložio kućni pritvor za Remzija Issaca, brata Hamdija, Etiopljanina optuženog da je jedan od 4 atentatora koji su u Londonu 21. srpnja pokušali podmetnuti eksploziv u podzemnu željeznicu.

Sud je ocijenio da ne postoje otežavajuće okolnosti za zadržavanje Remzija Issaca u zatvoru, uhićenoga dan nakon što je 29. srpnja Hamdi Issac uhićen u Rimu, čak ni po novom, strožem protuterorističkom zakonu koji je početkom kolovoza parlamentu na usvajanje predočio ministar unutarnjih poslova Giuseppe Pisanu. Ramzi Issac je optužen samo za posjedovanje lažnih dokumenata, ali ne i za terorizam.

U rimskom zatvoru ostaje Hamdi Issac, koga još trebaju ispitivati talijanski istražitelji, a onda će, prema odluci rimskog suda od 17. kolovoza biti izručen, najkasnije u roku od 35 dana od dana odluke, Velikoj Britaniji. Remzi će kućni pritvor provesti u kući ulice Largo Raffaele Pettazzoni, nedaleko mjesta gdje je talijanska policija uhitila Hamdija, u gradskoj četvrti Pigneto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙