FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do12,30 sati.
ZAGREB, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

OSIJEK - Načelnik Policijske uprave Osječko-baranjske Vladimir Faber izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da je nakon isprike Adonisa Hodžića njemu osobno i osječkoj policiji vezano za optužbe protupravnog privođenja "slučaj" Hodžić za njega završen. Na novinarski upit da li su rezultati izvida osječke policije vezani za Hodžićeve isprike i stav Unutarnje kontrole MUP-a, Faber je rekao kako su "to rezultati osječke policije a Unutarnja kontrola radi svoje izvide vezano za optužbe Adonisa Hodžića". Načelnik Faber je opovrgnuo novinarsku konstataciju kako se priča da je osječka policija već ispitala oko 400 branitelja. Izvijestio je kako pretpostavlja da će izvidne radnje osječke policije vezane za zločine počinjene u Osijeku 1991. i 1992. godine trajati ukupno do šest mjeseci, rejavši da policija sve radi u dogovoru s Državnim odvjetništvom.

ZAGREB - Policajac Dejan Kapetanović preminuo je noćas nakon što ga je nekoliko minuta poslije ponoći u mjestu Gornja Greda neregistriranim "opel kadettom" udario vozač, koji je zatim pobjegao s mjesta nesreće, izvijestila je jutros zagrebačka policija. Pola sata nakon nesreće 24-godišnji vozač vratio se na mjesto zločina u Zagrebačkoj ulici, gdje je uhićen i odveden u policijsku postaju. Prema policiji, do nesreće je došlo kada je prometni policajac svjetlećom palicom pokušao zaustaviti vozača. No, on je bez zaustavljanja i kočenja naletio na policajca, koji je od siline udara odbačen nekoliko metara dalje. Policija navodi da je u vrijeme nesreće u automobilu bilo i troje putnika starih 19, 20 i 23 godine.

RIJEKA - Dopredsjednik HSP-a Tonči Tadić istaknuo je danas u Rijeci da je proglašenje slovenskog epikontinentalnog pojasa "međunarodna pravna besmislica" jer da taj pojas od zemalja bivše Jugoslavije mogu imati samo Hrvatska i Crna Gora. Tadić je na konferenciji za novinare rekao da se epikontinentalni pojas odnosi na morsko dno ispred teritorijalnih voda neke zemlje koje graniče s međunarodnim vodama. Na Jadranu su to, podsjetio je, samo Hrvatska, Crna Gora, Italija i Albanija. Tadić je kazao da se, uz to, epikontinentalni pojas ne proglašava, nego da ga zemlja ima ili nema. Ako Slovenija donese zakon o proglašenju svog epikontinetalnog pojasa, Hrvatska mora Sloveniju tužiti Međunarodnom sudu pravde ili Međunarodnom sudu za pravo mora, rekao je Tadić, ističući da bi su se u tom slučaju radilo o aneksiji hrvatskog teritorija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙