FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićen Ivica Ico Mateković

ZAGREB, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila jeIvana Icu Matekovića, u odsutnosti osuđenog na sedam godina zatvorazbog otmice sina generala Vladimira Zagorca.
ZAGREB, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je Ivana Icu Matekovića, u odsutnosti osuđenog na sedam godina zatvora zbog otmice sina generala Vladimira Zagorca.

U policiji se u ponedjeljak ujutro nisu mogli doznati detaljniji podatci o Matekovićevom uhićenju. Privremeni glasnogovornik Davor Tor izjavio je tek da je Mateković uhićen u Zagrebu i rekao da će više podataka o uhićenju biti objavljeno na redovitoj konferenciji za novinare.

Osim za otmicu Tomislava Zagorca, Mateković je na suđenju krajem veljače proglašen krivim i za organiziranje skupine koja je planirala otmicu djece Ivice Todorića i još nekih bogatih građana.

Maloljetni sin generala Zagorca otet je 23. veljače prošle godine ispred obiteljske kuće na Pantovčaku, a otmičari su ga pustili četiri dana kasnije, nakon što je njegov otac platio 750 tisuća eura, odnosno polovicu tražene otkupnine. Taj novac do danas nije pronađen.

Nakon Matekovića najdulja kazna zbog tog zločina dosuđena je također odbjeglom Hrvoju Petraču. I dok se Petrač skriva kako bi izbjegao šest godina zatvora, njegov sin Novica, zbog umiješanosti u isti zločin služi troipogodišnju kaznu.

Iz deseteročlane skupine osuđene zbog otmice, hrvatskom pravosuđu još su nedostupna dvojica Matekovićeve braće, Nikola i Libero.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙