FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

New York: Šeks na konferenciji predsjednika parlamenata

NEW YORK,7. rujna(Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeksdoputovao je u utorak u New York gdje će sudjelovati na drugojSvjetskoj konferenciji predsjednika parlamenata koja se održava usjedištu Ujedinjenih naroda.
NEW YORK,7. rujna(Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks doputovao je u utorak u New York gdje će sudjelovati na drugoj Svjetskoj konferenciji predsjednika parlamenata koja se održava u sjedištu Ujedinjenih naroda.

Šeks će na trodnevnom skupu Interparlamentarne unije, koju čine čelnici parlamenata svih država svijeta i čelnika parlamentarih skupština poput Europskog parlamenta govoriti o doprinosu i jačanju uloge nacionalnih parlamenata u borbi protiv terorizma, siromaštva, gladi i neujednačenog razvitka.

U svom izlaganju predviđenom za četvrtak Šeks će se također osvrnuti na provedbu Milenijskih ciljeva, poput razoružanja, suzbijanja sukoba i zaštite ljudskih prava, usvojenih na zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda 2000.

Šeks će sudjelovati i u radu "Skupine 12 plus", u okviru Interparlamentarne unije koja će raspravljati o terorizmu i na kojoj će biti usvojena zajednička izjava o nedavnim terorističkim napadima i izražen stav čelnika parlamenata da se suprotstave terorizmu.

Predsjednik Sabora imat će i niz bilateralnih susreta sa svojim kolegama iz drugih zemalja, a susrest će se i s predstavnicima hrvatskog iseljeništva iz New Yorka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙