FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks posjetio općinu Podgorač

NAŠICE/PODGORAČ, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskogasabora Vladimir Šeks s ministrima Petrom Čobankovićem i Ivicom Kirinomdanas je posjetio podgoračko područje koje je po drugi put ovoga ljetastradalo u poplavama.
NAŠICE/PODGORAČ, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks s ministrima Petrom Čobankovićem i Ivicom Kirinom danas je posjetio podgoračko područje koje je po drugi put ovoga ljeta stradalo u poplavama.

Načelnik općine Goran Đanić u razgovoru s predsjednikom Hrvatskoga sabora Vladimirom Šeksom zatražio je hitnu pomoć te upozorio na strahovanja stanovništva od predstojeće jeseni s obzirom na to da su gotovo sva naselja podgoračke općine ugrožena svakom jačom kišom.

Također je upozorio i na velike štete u poljoprivredi te istaknuo kako je čak 50 posto površina pod suncokretom pretrpjelo stopostotno štete. "To je velik problem za stanovništvo, jer većina živi upravo od poljoprivrede", rekao je načelnik.

Predsjednik Sabora izjavio je kako će o problemima s kojima se suočava podgoračka općina sutra raspravljati hrvatska Vlada, kako bi se što prije poduzele konkretne mjere.

Predstavnici Hrvatskih voda vide rješenje problema u izgradnji dviju akumulacija te jedne retencije. Ocijenjeno je, međutim, kako je nemoguće napraviti akumulacije do jeseni i zime.

U međuvremenu uredit će se kanalska mreža, za što će dio sredstava osigurati Ministarstvo poljoprivrede, a dio Hrvatske vode i lokalna samouprava. Na najugroženijim područjima, kako je rečeno, pomoći će Hrvatska vojska sa svojom mehanizacijom i ljudstvom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙