FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na "Karlovačkim danima piva" 200.000 posjetitelja

KARLOVAC, 6. rujna 2005. (Hina) - "Karlovački dani piva", koji su ovegodine trajali od 26. kolovoza do 4. rujna, bili su najbolji do sada,a posjetilo ih je oko 200.000 posjetitelja, među kojima i mnoge javneosobe, posebno političari, izjavio je danas karlovački gradonačelnikMiro Škrgatić.
KARLOVAC, 6. rujna 2005. (Hina) - "Karlovački dani piva", koji su ove godine trajali od 26. kolovoza do 4. rujna, bili su najbolji do sada, a posjetilo ih je oko 200.000 posjetitelja, među kojima i mnoge javne osobe, posebno političari, izjavio je danas karlovački gradonačelnik Miro Škrgatić.

Među njima su bili ministri Branko Vukelić, Berislav Rončević, Vesna Škare-Ožbolt, Petar Čobanković i Kolinda Grabar-Kitarović, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, bjelovarska gradonačelnica Đurđa Adlešić i mnogi drugi, rekao je Škrgatić na tiskovnoj konferenciji u povodu svršetka "Dana piva".

Unatoč tome najavio je da će Organizacijski odbor nastaviti rad već u listopadu "da bi se idući jubilarni 20. karlovački dani piva sadržajno i koncepcijski bitno osvježili".

Šumarski kutić Hrvatskih šuma i Obrtnički sajam Obrtničke komore Karlovačke županije dobar su putokaz kako razne prezentacije i degustacije mogu marketinški biti dobar izbor, smatraju članovi Organizacijskog odbora.

Član Odbora Dragutin Mikša iznio je dvojbu treba li težiti "višoj razini kulturnih i turističkih sadržaja" ili kao do sada "opuštanju i zabavi". Na primjedbu novinara da je "usporedno uz prihvatljiv estradni program na središnjoj pozornici, na pozornicama pet ugostiteljskih šatora bilo previše šund-narodnjaka, Mikša je rekao da je "posjećenost tih programa bila odlična i da je to pitanje za sociologe, a ne za Odbor". Ustvrdio je da "Dani piva" i ne trebaju "postati HNK".

Gradonačelnik Škrgatić rekao je pak da će se i "Karlovački dani piva" morati ugledati na bogatstvo sadržaja varaždinskog "Špancirfesta". Najavio je da će prijateljskom gradu Muenchenu ponuditi da iduće godine osmisli svoju ponudu od proizvoda i ugostiteljske usluge, do glazbe i nošnje. Dodao je da će gradski dužnosnici razgovarati s predstavnicima Karlovačke pivovare kao glavnim sponzorom, koji je uložio 350.000 kuna, da se omogući zaseban nastup svim pivovarama koje to budu htjele, tako da "Karlovački dani piva" postanu svojevrsna "svetkovina konkurentnih piva".

Organizatori su podsjetili i da je ove godine prvi put bio uveden poseban vlak Hrvatskih željeznica "Pivo express" od Zagreba do Karlovca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙