FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 4. rujna 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 4. rujna 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

HARARE - Dva mjeseca nakon što je državna služba za cenzuru odobrila prikazivanje trilera "Prevoditeljica" s australsko-američkom glumicom Nicole Kidman u glavnoj ulozi u Zimbabveu, vlada predsjednika Roberta Mugabea izvijestila je kako smatra da je film napravila američka obavještajna služba CIA u sklopu globalne propagande usmjerene protiv države Zimbabve. Visoki dužnosnik vlade Zimbabvea za list Herald rekao je kako je film dio "euro-američkog imperijalizma". "Prevoditeljica" se u kinima u Harareu prikazivala tijekom prva dva tjedna srpnja, a film je gledateljima još uvijek dostupan na video-kasetama.

PARIZ - Četrdeset posto vozača u Francuskoj izjavilo je da je već smanjilo potrošnju goriva zbog povećanja cijene benzina, prema istraživanju Ifop-a koje će se objaviti u nedjelju. Na pitanje kako će smanjiti potrošnju goriva, 55 posto je odgovorilo da kani češće rabiti bicikl ili pješačiti na kraće udaljenosti, navodi se u istraživanju. Njih 39 posto će osjetno smanjiti brzinu vožnje. Na treće mjesto dolazi uporaba javnog prijevoza (35 posto) - tu mogućnost najviše spominju stanovnici Pariza i okoline, dok ih je u većim gradovima u unutrašnjosti 37 posto, a u seoskoj sredini 16 posto.

LIMA - Peruanski znanstvenici su u šumama Amazone pronašli fosilne ostatke 14-metarskog krokodila. Ekspedicija od 12 peruanskih znanstvenika, koju je financiralo i francusko sveučilište u Toulouseu, pronašla je ostatke kostura ogromnog krokodila pod naslagama gustog raslinja u peruanskom dijelu Amazone. Šef odjela paleontologije Državnog povijesnog muzeja u Limi, Rodolfo Salas, kaže da je to drugi takav nalaz na području Amazone. "Ovo će nam pomoći u našim pokušajima dokazivanja da je Amazona nekada bila dio velikog vodenog područja koje je nekada bilo povezano sa Karibima", dodao je on.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙