FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 3. rujna 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21sati:
ZAGREB, 3. rujna 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

BISCHOFSHOFEN - Švicarac Andreas Kuettel pobjednik je šestog natjecanja skijaša skakača na ljetnoj turneji, što je održano u Bischofshofnu. Kuettel je slavio skokovima od 135 i 137 metara (273,1), drugi je bio Čeh Jakub Janda (134,5, 140,5 m/272,0), a treći Nijemac Michael Uhrmann (133,0 138,0/269,8). U ukupnom poretku vodi Janda (406) ispred Loitzl (370) i Morgenstern (326).

STOCKHOLM - U susretu osme skupine kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo nogometna reprezentacija Švedske je u Stockholmu pred 35.000 gledatelja pobijedila Bugarsku 3:0 (0:0). Strijelci za Švedsku bili su Fredrik Ljungberg (60), Olofa Mellberg (75) i Zlatan Ibrahimović (90).

NAIROBI - Pobjedom u Keniji (2:0) afrički nogometni prvak Tunis stigao je korak do plasmana na Svjetsko prvenstvo u Njemačku. Tunisu za treći uzastopni plasman na završnicu World Cupa sada nedostaje tek jedan bod u posljednjem susretu pete skupine protiv Maroka, koji je na rasporedu 8. listopada u Tunisu, ili kiks Maroka u susretu protiv Bocvane. Strijelci za pobjedu Tunisa u Nairobiju bili su Guemamdia (5) i Jomaa (84). Kenija je od 46. minute igrala bez isključenog Mukenye.

ISTANBUL - Košarkaška reprezentacija Turske osvojila je prvo mjesto na Efes Pilsen World Cupu u Istanbulu pobijedivši u finalu Italiju 81:56. U turskim redovima četvorica igrača su upisala dvoznamenkasti broj koševa - Tunceri (14), Kutluay (11), Turkcan (10) i Kurtoglu (10), dok su Talijane predvodili Pozzecco (12), Gigli (8) i Chiacig (8). U susretu za treće mjesto Rusija je pobijedila Sloveniju 89:82, peta je bila Srbija i Crna Gora, a šesta Francuska.

TAŠKENT - U prvoj utakmici dodatnih azijskih kvalifikacija za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo Uzbekistan je u Taškentu pobijedio Bahrein kojeg vodi hrvatski trener Luka Peruzović 1:0. Pobjednika je odlučio pogodak Marjalala Kasimova u 12. minuti. Uzbekistan i Bahrein su zauzeli treća mjesta u skupinama azijskih kvalifikacija i pobjednik iz dvije utakmice igrat će protiv četvrtoplasirane reprezentacije CONCACAF-a za još jedno mjesto koje vodi na World Cup.

CARDIFF - Nogometna reprezentacija Engleske upisala je važnu pobjedu u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo, što će se iduće godine održati u Njemačkoj. "Gordi Albion" je u dvoboju šest skupine u Cardiffu pred 70.715 gledatelja na Millennium stadionu pobijedio Wales 1:0. Pogodak odluke postigao je Cole u 54. minuti. Ovom pobjedom Englezi su skočili na prvo mjesto skupine sa 19 bodova iz sedam susreta. Na drugom mjestu je Poljska s bodom manje, dok Austrija na trećem mjestu ima 11 bodova.

TEHERAN - Josip Čorak nije uspio po šesti put osvojiti naslov veteranskog prvaka svijeta u hrvanju slobodnim načinom jer ga je danas u finalu Svjetskog prvenstva u Teheranu sa 2:0 pobijedio Nijemac Artur Sammet. Čorak u svojim vitrinama pored pet titula u slobodnom načinu ima i šest veteranskih titula grčko-rimskim načinom s čime se danas ne može pohvaliti niti jedan hrvač na svijetu.

LLORET DE MAR - Talijan Alessandro Petacchi (Fassa Bortolo) pobjednik je osme etape biciklističke utrke Vuelta, što se u dužini od 189 kilometara vozila od Tarragone do Lloret de Mara. Petacchi je do treće etapne pobjede na ovogodišnjoj Vuelti došao u završnom šprintu pobijedivši Norvežanina Thora Hushovda i sunarodnjaka Paola Bettinia. U ukupnom poretku i dalje vodi Španjolac Roberto Heras (Liberty).

RIM - U susretu prvog kola A skupine Europskog prvenstva odbojkaša, što se od 2. do 11. rujna održava u Rimu i Beogradu, hrvatska reprezentacija je izgubila od Poljske 0:3 (22:25, 19:25, 21:25).

SYDNEY - Predvođena Hrvatima Markom Vidukom i Jasonom Čulinom nogometna reprezentacija Australije praktično je osigurala nastup u dodatnim kvalifikacijama za SP 2006. U prvoj utakmici finala oceanijskih kvalifikacija Australija je na domaćem terenu pobijedila Solomonske Otoke 7:0. Australci su poveli pogotkom Čuline u 20. minuti, a do poluvremena dva se puta u strijelce upisao bivši Dinamovac i današnji kapetan Australije Mark Viduka (36, 43), koji trenutno igra u engleskom premierligašu Middlesbroughu.

RIM - Talijanski nogometni prvoligaši su u posljednjih 12 mjeseci uspjeli uštedjeti više od 250 milijuna eura na plaćama igrača. Naime, izdaci za plaće u prošloj sezoni iznosili su 508 milijuna eura, a sezonu ranije potrošeno je 764 milijuna eura. Čak 24 posto igrača godišnje zaradi više od milijun eura. Novac koji se uspio uštedjeti na plaćama potrošen je na pojačanja. U ovoljetnom prijelaznom roku na pojačanja je potrošeno 184 milijuna eura, skoro 60 milijuna više nego lani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙