FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada Zimbabvea smatra da je film "Prevoditeljica" napravila CIA

HARARE, 3. rujna 2005. (Hina/AP) - Dva mjeseca nakon što je državnaslužba za cenzuru odobrila prikazivanje trilera "Prevoditeljica" saustralsko-američkom glumicom Nicole Kidman u glavnoj ulozi uZimbabveu, vlada predsjednika Roberta Mugabea izvijestila je kakosmatra da je film napravila američka obavještajna služba CIA u sklopuglobalne propagande usmjerene protiv države Zimbabve.
HARARE, 3. rujna 2005. (Hina/AP) - Dva mjeseca nakon što je državna služba za cenzuru odobrila prikazivanje trilera "Prevoditeljica" s australsko-američkom glumicom Nicole Kidman u glavnoj ulozi u Zimbabveu, vlada predsjednika Roberta Mugabea izvijestila je kako smatra da je film napravila američka obavještajna služba CIA u sklopu globalne propagande usmjerene protiv države Zimbabve.

Visoki dužnosnik vlade Zimbabvea za list Herald rekao je kako je film dio "euro-američkog imperijalizma".

"Prevoditeljica" se u kinima u Harareu prikazivala tijekom prva dva tjedna srpnja, a film je gledateljima još uvijek dostupan na video-kasetama.

Afro-američki glumac Earl Cameron u filmu glumi 82-godišnjeg bivšeg učitelja, predsjednika Edmonda Zuwanea, koji je tijekom 23 godine vladavine uništio Republiku Matobo.

Matobo je pokrajina u zapadnom Zimbabveu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙