FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada RS odbija prijedlog sporazuma BiH i Hrvatske

BANJA LUKA, 2. rujna 2005. (Hina) - Vlada Republike Srpske zaključilaje na svojoj sjednici u petak da je Prijedlog sporazuma između BiH iHrvatske o uređivanju imovinsko-pravnih odnosa neprihvatljiv zaRepubliku Srpsku -službeno je priopćeno iz Ureda za odnose s javnošću.
BANJA LUKA, 2. rujna 2005. (Hina) - Vlada Republike Srpske zaključila je na svojoj sjednici u petak da je Prijedlog sporazuma između BiH i Hrvatske o uređivanju imovinsko-pravnih odnosa neprihvatljiv za Republiku Srpsku -službeno je priopćeno iz Ureda za odnose s javnošću.

Ministar pravde RS Džerard Selman je tim povodom novinarima izjavio kako će Vlada konkretne primjedbe i sugestije proslijediti zastupnicima srpskog entiteta u Parlamentarnoj skupštini BiH, Vijeću ministara i Predsjedništvu BiH.

Primjedbe su stavljene na gotovo sve članke Prijedloga sporazuma, a odnose se na ostvarivanje osobnih, imovinskih i pravnih odnosa, kao i odnosa između pravnih subjekata u BiH i Republici Hrvatskoj,

"Smatramo da se u preambuli ovaj Ugovor treba pozvati na Sporazum o sukcesiji koji je potpisan između zemalja bivše SFRJ, a posebno na Aneks G koji regulira imovinska prava do 31. prosinca 1990. godine" kazao je Selman i naglasio da bi taj datum trebao biti i početni datum u budućem sporazumu BiH i Hrvatske temeljem kojega bi se stjecala i priznavala određena prava.

Vlada RS, kako je kazao ministar Džerard Selman, zahtijeva da se osim rješavanja pitanja imovine fizičkih osoba rješavaju i pitanja imovine pravnih osoba odnosno pravnog statusa poduzeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙