FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Viator-Vektor: ispunili smo sve ugovorne obveze i osiguranje plaća

ŠIBENIK, , 2. rujna 2005. (Hina) - Tvrtka Viator-Vektor Zagrebizvijestila je danas da je započela s poslovnim aktivnostima u svomnovom Transportno-logističkom centru Šibenik i da je ispunila sveugovorene obveze, između ostalog i sva bankovna jamstva za ulaganjedva milijua eura, kupnju nekretnina te osiguranje plaća za svih 58zaposlenika kojima jamče posao u tri iduće godine.
ŠIBENIK, , 2. rujna 2005. (Hina) - Tvrtka Viator-Vektor Zagreb izvijestila je danas da je započela s poslovnim aktivnostima u svom novom Transportno-logističkom centru Šibenik i da je ispunila sve ugovorene obveze, između ostalog i sva bankovna jamstva za ulaganje dva milijua eura, kupnju nekretnina te osiguranje plaća za svih 58 zaposlenika kojima jamče posao u tri iduće godine.

Nezadovoljni prodajom Transporta Viator Vektoru, dalmatinski prijevoznici danas su zapriječili ulaz u TLM. Tvrde da im je zbog Viator-Vektrovog ekskluzivnog prava prijevoza robe iz TLM-a ugrožena egzistencija i najavljuju opće prosvjede.

Viator-Vektor u današnjem priopćenju navodi i da je s većinom radnika potpisan ugovor o zaposlenju. Dodaju da su se potpisanim ugovorom obvezali i na suradnju s lokalnim prijevoznicima, o čemu su i izvijestili predstavnike udruga hrvatskih prijevoznika na sastanku u Zagrebu održanog 30. kolovoza, te dan kasnije na sastanku u Šibeniku sa malim autoprijevoznicima sa šibenskog i dalmatinskog područja.

Direktor Viator-Vektora Zagreb Ivica Vidaković rekao je da su prijevoznicima jasno izrekli njihove namjere i ponudili im suradnju, ne samo na poslovima transporta za TLM, nego i šire.

Nije točno da našim dolaskom lokalni autoprijevoznici ostaju bez posla, nego upravo suprotno, jer im jamčimo da ćemo s njima surađivati, istaknuo je Vidaković i izrazio čuđenje blokadom ulaza u TLM i time "kako se neki kolege prijevoznici bore za svoj kruh na način da onemogućavaju drugima isto pravo".

Zaboravlja se da kod nas radi 58 ljudi, od čega je i 17 vozača koji također imaju pravo na rad i plaću, navodi Vidaković.

Izrazio je očekivanje da će eventualni daljnji razgovori, ekspertiza tvrtke Viator-Vektor kao i ostvarenje svih obveza iz ugovora dokazati da žele doprinijeti razvoju zajednice i širenju poslovanja u regiji, kao i ostvariti poslovnu suradnju i s lokalnim autoprijevoznicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙