FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 1. rujna 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30sati
ZAGREB, 1. rujna 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Hrvatska Vlada donijela je na telefonskoj sjednici Uredbu o izmjeni Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije, a po kojoj se do 30. rujna produžava rok važenja tog zakona, priopćeno je sinoć iz Vlade. Istodobno je Vlada zadužila Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva da, odmah, pripremi zakonski prijedlog kojim će se, po hitnom postupku, izmijeniti taj Zakon tako da bi se rok provođenja postupaka revizije, pretvorbe i privatizacije produžio na dulje vrijeme. U Zakonu o reviziji pretvorbe i privatizacije utvrđeno je da se svi postupci revizije, pretvorbe i privatizacije moraju provesti do 1. rujna ove godine.

ZAGREB - Hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je jučer poslijepodne da ga je grčka policija službeno izvijestila da je uhićen odbjegli hrvatski tajkun Hrvoje Petrač, za kojim je putem Interpola raspisana međunarodna potraga. Ministarstvo pravosuđa je i formalno zatražilo izručenje Hrvoja Petrača. Glasnogovornik Vlade Ratko Maček, na upit novinara u Gdanjsku kazao je kako "vlada neće komentirati vijesti o uhićenju Hrvoja Petrača, no da se samo može reći da se sve točke Akcijskog plana ispunjavaju". Petračev odvjetnik Marijan Pedišić nije htio ništa komentirati prije nego što dobije službene informacije.

ZAGREB - Građani će od danas struju plaćati pet posto skuplje nego do sada, a mjesečni računi za električnu energiju, prema izračunima Hrvatske elektroprivrede, u prosjeku će kućanstvima porasti za osam do 10 kuna. Vlada je odluku o poskupljenju struje, pet posto za građanstvo a šest posto za gospodarstvo, donijela početkom kolovoza.

ZAGREB - Zakon o posebnom porezu na kavu, prema kojemu ubuduće sva kava na hrvatskom tržištu mora biti obilježena posebnim markicama Ministarstva financija, stupa danas na snagu. Sva kava koja se trenutno nalazi na policama trgovina i nije označena markicama moći će se tako prodavati do kraja rujna, a nakon tog roka sva kava morat će biti označena markicama, doznaje se u Ministarstvu.

ŠIBENIK - Predstavnici udruga cestovnih prijevoznika Hrvatske najavili su sinoć u Šibeniku da će u ponedjeljak, 5. rujna, stupiti u generalni štrajk zbog prodaje TLM-ovog "Transporta" slovenskoj tvrtki "Viator Vektor" i sklapanja ugovora o ekskluzivnom pravu trogodišnjeg prijevoza robe iz te šibenske tvornice. Generalni štrajk hrvatskih prijevoznika trebao bi, po najavi, početi u ponedjeljak ujutro ispred TLM-a.

ZAGREB - Mjesečna industrijska proizvodnja u ovogodišnjem srpnju u usporedbi s industrijskom proizvodnjom iz srpnja prošle godine veća je za 7,6 posto, desezonirani je podatak koji je objavio Državni zavod za statistiku. Ukupna industrijska proizvodnja u razdoblju od kolovoza 2004. do srpnja 2005. u usporedbi s razdobljem od kolovoza 2003. do srpnja 2004. veća je za 4,4 posto.

Prema lipnju, industrijska proizvodnja u srpnju bila je veća za 0,6 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙