FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Viator&Vektor: za transport će se angažirati i lokalni prijevoznici

ZAGREB, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Tvrtka Viator&Vektor Zagreb, čijaje nedavna kupnja transportne jedinice šibenske Tvornice lakih metala(TLM) izazvala prosvjede prijevoznika, u današnjem priopćenju ističeda svoje poslovanje u Hrvatskoj i na drugim tržištima temelji nasuradnji sa lokalnim prijevoznicima koje angažira kao kooperante, teda ne stoji tvrdnja dalmatinskih prijevoznika da će ostati bez posla.
ZAGREB, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Tvrtka Viator&Vektor Zagreb, čija je nedavna kupnja transportne jedinice šibenske Tvornice lakih metala (TLM) izazvala prosvjede prijevoznika, u današnjem priopćenju ističe da svoje poslovanje u Hrvatskoj i na drugim tržištima temelji na suradnji sa lokalnim prijevoznicima koje angažira kao kooperante, te da ne stoji tvrdnja dalmatinskih prijevoznika da će ostati bez posla.

Privatizacija Transporta TLM-a ni na koji način ne ugrožava interese lokalne zajednice i opstanak lokalnih prijevoznika, ističe se u priopćenju Viator&Vektora u povodu javno iznesenih prigovora, ponajprije malih i privatnih auto-prijevoznika Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije koji tvrde da će ostati bez posla zbog prodaje transportnog dijela TLM-a Viator&Vektoru.

Kao potvrdu toga, ističu da je temelj njihovog poslovanje na tržištima na kojim su prisutni angažiranje lokalnih prijevoznika kao kooperanata.

To znači da će i u ovom slučaju Viator&Vektor Zagreb na poslovima transporta angažirati lokalne prijevoznike i da će biti korišteni na poslovima transporta za TLM, i ne samo za TLM nego i za ostale korisnike njihovih transportnih usluga u zemlji i diljem Europe, ističe se u priopćenju.

Naglašavaju i da je namjera Viator&Vektora da hrvatske prijevoznike preko svoje mreže 29 tvrtki u devet europskih zemalja uključe u međunarodnu podjelu rada transportno-logističke djelatnosti, kažu iz te tvrtke.

Viator&Vektor Zagreb, članica istoimene slovenske grupe, sredinom kolovoza potpisala je ugovor o kupnji transportne jedinice TLM-a, te trogodišnji ugovor o suradnji.

Viator&Vektor je kupio transportnu jedinicu TLM-a za 1,65 milijuna kuna, uz, kako se navodi i u današnjem priopćenju, obvezu ulaganja dva milijuna eura, te zadržavanje svih 58 zaposlenih.

Ulaganje u iznosu dva milijuna eura odnosi se na vlastita sredstva Viator&Vektor Zagreb, a namijenjena su prvenstveno za modernizaciju servisnih radionica, osuvremenjivanje informacijske tehnologije i opreme, uređenje objekata za uspostavljanje logističkog centra, kao i obnovu voznog parka jedinice Transport.

Iz Viator&Vektora Zagreb ističu i da su, uvažavajući dugogodišnju poslovnu politiku kooperativnosti i suradnje s prvenstveno lokalnim te ostalim transporterima, zaključili da im u njihovom Transportno-logističkom centru Šibenik nije potrebno više od 15 teretnih vozila veće nosivost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙