FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSLS Vladu poziva da poništi natječaj za prodaju dijelova TLM-a

ZAGREB, 19. kolovoza 2005. (Hina) - Potpredsjednica HSLS-a ĐurđaAdlešić i predsjednik Skupštine Udruge cestovnih prijevoznika DragutinKranjčec pozvali su danas Vladu da poništi natječaj za prodajudijelova šibenskog TLM-a i tako izbjegne blokadu prometnica koju su zapredstojeći vikend najavili dalmatinski autoprijevoznici.
ZAGREB, 19. kolovoza 2005. (Hina) - Potpredsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić i predsjednik Skupštine Udruge cestovnih prijevoznika Dragutin Kranjčec pozvali su danas Vladu da poništi natječaj za prodaju dijelova šibenskog TLM-a i tako izbjegne blokadu prometnica koju su za predstojeći vikend najavili dalmatinski autoprijevoznici.

Kranjčec je, na konferenciji u središnjici HSLS-a, čiji je član, ustvrdio da je prodaja radne jedinice TLM-a slovenskoj tvrtci namještena.

Da je tomu tako, smatra Kranjčec, pokazuje i podatak da je industrijsko zemljište u šibeniku Slovencima prodano po cijeni od 59 kuna po četvornom metru.

Zbog sumnji u neregularnost provedenog natječaja splitski i šibenski privatni prijevoznici najavili su da će za vikend blokirati promet na šibenskom području.

Ministarstvo prometa prozvao je da izbjegava dijalog s prijevoznicima, koje je jučer primio potpredsjednik Vlade Damir Polančec, zatraživši da prosvjed odgode za tjedan dana i Vladi daju vremena da razmotri slučaj, na što prijevoznici nisu pristali.

Upozoravajući da bi najavljeni prosvjed mogao nanijeti velike štete turizmu, HSLS-ovci su Vladu pozvali da situaciju razriješi poništavanjem provedenoga i raspisivanjem novog javnog natječaja, u kojem bi se hrvatskim prijevoznicima dalo pravo prvokupa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙