FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Alfe" u posjeti zagrebačkom gradonačelniku

ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Predstavnici Specijalne jedinicepolicije "Alfa" danas su razgovarali sa zagrebačkim gradonačelnikomMilanom Bandićem koji ih je primio uoči puta u SAD gdje će šestorica"Alfi" izvesti noćni skok padobranom s 10.000 metara u ekstremnimuvjetima.
ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Predstavnici Specijalne jedinice policije "Alfa" danas su razgovarali sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem koji ih je primio uoči puta u SAD gdje će šestorica "Alfi" izvesti noćni skok padobranom s 10.000 metara u ekstremnim uvjetima.

Pripreme za takav pothvat i njihov put financirao je djelomično Grad Zagreb s 20.000 kuna, rekao je brigadir Miodrag Demo iz gradskog Odjela za branitelje, a gradonačelnik Bandić je najavio da će predložiti Gradskom poglavarstvu da nakon povratka svaki padobranac od Grada dobije dodatnih 10.000 kuna.

Zahvalivši na moralnoj i financijskoj podršci, pomoćnik zapovjednika Specijalne jedinice policije Damir Barić je rekao da će pripadnici "Alfi" biti prvi u Hrvatskoj koji će izvesti taj vrijedan pothvat i tako stati uz rame najelitnijim jedinicama u svijetu, spremni i za najzahtjevnije zadatke.

Šestorica najspremnijih i najodvažnijih "Alfi" u nedjelju, 4. rujna putuju u SAD, u državu Tennessee, u tamošnji američki centar za obuku specijalne vojske, gdje će provesti tri tjedna. Vrhunac obuke bit će noćni skok padobranom s 10.000 metara gdje je temperatura minus 55 stupnjeva Celzijusovih, a brzina slobodnog pada je veća od 400 kilometara na sat. Zbog ekstremnih uvjeta padobranci će imati posebna odijela i boce s kisikom bez kojih bi skok bio neizvediv, objasnili su.

Pripadnici "Alfi" su pozvali gradonačelnika Bandića da se i sam okuša u klasičnom skoku s padobranom i naglasili da su mu pritom spremni pomoći. Bandić nije odbio takvu ideju, ali je ipak dodao da o tome treba još razmisliti.

Sa sigurnošću je, međutim, pozvao hrabre momke iz "Alfi" na prijem u Poglavarstvo po povratku sa zahtjevne obuke u SAD-u.

"Alfe" u svom pothvatu imaju i podršku svoje Udruge veterana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙