FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić ponudio da i iduće godine u Hrvatskoj ljetuju djeca iz Beslana

ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandićna jučerašnjem sastanku s veleposlanikom Ruske federacije u RepubliciHrvatskoj Mihailom Konarovskim ponudio je da oko stotinjak djece kojasu lani preživjela teroristički napad i talačku krizu u ruskom graduBeslanu i iduće godine ljetuju u Hrvatskoj.
ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na jučerašnjem sastanku s veleposlanikom Ruske federacije u Republici Hrvatskoj Mihailom Konarovskim ponudio je da oko stotinjak djece koja su lani preživjela teroristički napad i talačku krizu u ruskom gradu Beslanu i iduće godine ljetuju u Hrvatskoj.

U današnjem priopćenju Službe za informiranje Ureda gradonačelnika stoji da je Bandić taj prijedlog iznio s obzirom da se sastanak poklopio s obljetnicom terorističkog napada na školu u Beslanu.

Inače pedesetak ruskih učenika iz škole u Beslanu, poprištu prošlogodišnjeg u krvi ugušenog terorističkog napada, doputovalo je danas u Zagreb, odakle su otišli na trotjedni odmor u Novi Vinodolski. Među učenicima bilo je i tridesetak stradalnika beslanske tragedije, taoca koji su od 1. rujna 2004. tri dana bili zatočeni u gimnastičkoj dvorani.

Tada je u napadu ruskih specijalaca protiv čečenskih terorista koji su držali taoce

poginulo 344 civila, uključujući najmanje 172 djece, a stotine su ranjene. Odgovornost za otmicu preuzeo je čečenski ratni vođa Šamil Basajev.

Na sastanku se razgovaralo i o otvaranju ruskog poslovnog i kulturnog centra u Zagrebu te hrvatskog u Moskvi, kao i o jačanju kulturne i gospodarske suradnje dvaju glavnih gradova, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙