FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba "Bljesak Oluje

ZAGREB, 4. kolovoza 2005. (Hina) - U povodu Dana pobjede i Danadomovinske zahvalnosti, te 10. obljetnice vojno-redarstvene akcijeOluje, večeras je u Domu hrvatskih likovnih umjetnika otvorenamultimedijska izložba "Bljesak Oluje".
ZAGREB, 4. kolovoza 2005. (Hina) - U povodu Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti, te 10. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluje, večeras je u Domu hrvatskih likovnih umjetnika otvorena multimedijska izložba "Bljesak Oluje".

Autori izložbe su Kristijan Strukić i Željko Kovačić, a na njoj su predstavljene dokumentarne fotografije i portreti ratnika zabilježeni objektivom Gorana Vranića, Tomislava Buntaka, uz filmove i glazbene spotove iz arhiva Hrvatske radio-televizije u režiji Eudarda Galića i Pavla Vranjicana, te drugi dokumenti, među kojima i znakovlje Hrvatske vojske, autora Bože Kokana. Izložbu je priredio Muzej grada Zagreba uz potporu Ministarstva kulture i Vojnog muzeja MORH-a.

Otvarajući izložbu zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da izložba "Bljesak Oluje" ističe svu simboliku izraženu dokumentarnim fotografijama, znakovljem hrvatskih vojnih postrojbi i portretima pobjednika. Istodobno, dodao je Bandić, ona bilježi i slavlje onih koji su u veličanstvenoj vojno-redarstvenoj akciji Oluja oslobodili okupirane teritorije Republike Hrvatske.

Grad Zagreb i Zagrepčani dali su ogroman doprinos u Domovinskom ratu izravno se uključivši na gotovo sva hrvatska ratišta, braneći zajedno s domicilnim postrojbama i hrvatsku samostalnost i suverenost. Bandić je podsjetio da je oko 60.000 Zagrepčana bilo u Domovinskom ratu od aktivnih i pričuvnih postrojbi do dragovoljačkih i policijskih. Tim ljudima i njihovim obiteljima danas dugujemo najveću zahvalnost, rekao je Bandić.

U ime Muzeja grada Zgreba o važnosti izložbe govorio je ravnatelj Muzeja Vinko Ivić, a otvorenju je bilo nazočno nekoliko stotina Zagrepčana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙