FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uragan Katrina: NATO spreman pomoći SAD-u, Francuska organizira prikupljanje sredstava

SOFIJA, 2. rujna 2005. (Hina/AFP) - NATO je spreman poslati pomoćSjedinjenim Državama kojih je jug pogodio uragan Katrina, izjavio je upetak u Sofiji glavni tajnik Sjevernoatlantskog saveza Jaap de HoopScheffer.
SOFIJA, 2. rujna 2005. (Hina/AFP) - NATO je spreman poslati pomoć Sjedinjenim Državama kojih je jug pogodio uragan Katrina, izjavio je u petak u Sofiji glavni tajnik Sjevernoatlantskog saveza Jaap de Hoop Scheffer.

"Kada naš partner u NATO-u i velik prijatelj - Sjedinjene Američke Države - traži pomoć, NATO je spreman odazvati se tom pozivu", rekao je na konferenciji za tisak, podsjećajući na "televizijske slike iz New Orleansa" i na "posljedice uragana Katrina".

"U savezu poput NATO-a koji se temelji na solidarnosti, u potpunosti je razumljivo da će NATO, gdje to bude moguće, pomoći partneru i savezniku koji je u velikoj i nevolji i koji pati", rekao je De Hoop Scheffer ne navodeći potankosti o planiranoj pomoći.

Nekoliko francuskih organizacija koje su bliske Louisiani mobilizirale su se u petak kako bi prikupile pomoć žrtvama u toj državi koja je svojom poviješću i jezikom povezana s Francuskom.

"Pred tragedijom koja je pogodila Louisianu i njezin puk", francusko-američka udruga Francuska-Louisiana utemeljena 1977. radi tješnjih veza s bivšom francuskom zemljom, odlučila je da će "apelirati na velikodušnost Francuza" i otvoriti bankovni račun "za nastradale u Louisiani".

Francuska vlada je pak rekla da je spremna pružiti pomoć SAD-u u teškim trenucima, izražavajući svoju "solidarnost i prijateljstvo s prijateljima iz Louisiane i s juga SAD-a".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙