FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uragan: Francuska spremna mobilizirati civilna i vojna sredstva

PARIZ, 1. rujna 2005. (Hina/AFP) - Francuska je spremna "mobiliziraticivilna i vojna sredstva" kako bi pomogla žrtvama uragana Katrin uSjedinjenim Državama, priopćilo je u četvrtak francusko ministarstvovanjskih poslova.
PARIZ, 1. rujna 2005. (Hina/AFP) - Francuska je spremna "mobilizirati civilna i vojna sredstva" kako bi pomogla žrtvama uragana Katrin u Sjedinjenim Državama, priopćilo je u četvrtak francusko ministarstvo vanjskih poslova.

U uraganu je "poginulo više tisuća ljudi", prema riječima senatorice Louisiane Mary Landrieu, ali su vlasti dosad potvrdile smrt tek 110 osoba u Mississippiju, drugoj državi koju je zahvatio uragan.

"Naša operativna skupina za humanitarnu pomoć sastat će se kako bi utvrdila koja će civilna i vojna sredstva Francuska moći staviti na raspolaganje", rekao je za AFP zamjenik službenog predstavnika ministarstva vanjskih poslova Denis Simmoneau.

Bijela kuća je u četvrtak priopćila da će SAD prihvatiti pomoć koja se nudi iz inozemstva. Osim Francuske pomoć su ponudile Njemačka i Rusija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙