FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava -Gospodarstvo - za petak, 19. kolovoza

ZAGREB, 19. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 19. kolovoza
ZAGREB, 19. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 19. kolovoza

ZAGREB - Višak u robnoj razmjeni s inozemstvom u prvih je šest ovogodišnjih mjeseci ostvarilo šest od 21 hrvatske županije i to Osječko-baranjska, Sisačko-moslavačka, Karlovačka, Ličko-senjska, Virovitičko-podravska i Požeško-slavonska.

Ukupni je hrvatski izvoz u prvom polugodištu iznosio 4,26 milijardi američkih dolara, dok je uvoz istodobno dostigao vrijednost od 9,1 milijardu dolara.

Podatci Državnog zavoda za statistiku pokazuju da se najveći dio izvoza i uvoza odnosi na Grad Zagreb, koji je u prvom polugodištu ove u odnosu na isto lanjsko razdoblje zabilježio rast izvoza za 26,3 posto, na 1,49 milijardi dolara, a uvoz je porastao za 18,6 posto, na 5,14 milijardi dolara. To znači da je zagrebački manjak u robnoj razmjeni iznosio gotovo 3,65 milijardi dolara, od 4,84 milijardi dolara koliko je iznosio ukupni hrvatski deficit robne razmjene s inozemstvom u prvom ovogodišnjem polugodištu.

ZAGREB - Tvornica čarapa Jadran u prvih je šest mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 23,68 milijuna kuna, što je za 116,3 posto više nego u istom razdoblju lani, a posljedica je prije svega prihoda od prodaje nekretnine, podatci su iz financijskog izvješća tvrtke koje prenosi Varaždinska burza.

Ukupni prihodi Jadrana povećani su za 55,5 posto i iznose 75,01 milijun kuna, što je također, kako navode, rezultat ostvarenih izvanrednih prihoda od prodaje vlastite nekretnine. Naime, izvanredni su prihodi u prvih šest mjeseci ostvareni u iznosu od 39,5 milijuna kuna i veći su za 141,6 posto prema istom razdoblju prošle godine.

ZAGREB - Hotelska tvrtka Primošten iz Primoštena prvih je šest mjeseci ove godine završila s 21,5 milijuna kuna gubitka u poslovanju, što je 12,8 posto veći gubitak nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, podaci su iz polugodišnjeg financijskog izvješća te tvrtke s Varaždinske burze.

Iako su ukupni prihodi Primoštena u prvoj polovici ove godine povećani u odnosu na lani, za 65 posto, na 17,01 milijun kuna, ukupni je poslovni rezultat negativan zbog istodobnog porasta ukupnih rashoda, od 24 posto, na 38,67 milijuna kuna.

ZAGREB - Dubrovačka hotelsko-turistička tvrtka Dubrovnik-Babin Kuk, u čijem je sastavu trećina ukupnih dubrovačkih smještajnih hotelskih kapaciteta, prvo je ovogodišnje polugodište poslovala s 22,7 posto manjim gubitkom nego u istom lanjskom razdoblju, stoji u financijskom izvješću te tvrtke kojeg prenosi Varaždinska burza.

Polugodišnji gubitak od 7,54 milijuna kuna je, kako u izvješću napominju iz te tvrtke, očekivan zbog sezonalnosti poslovanja.

Ukupni su šestomjesečni prihodi Babinog Kuka od 48,69 milijuna kuna za 3 posto manji nego u istim lanjskim mjesecima, a istodobno su zabilježili i 6,4 postotno smanjenje ukupnih rashoda, na ovogodišnjih 54,24 milijuna kuna.

Urednica: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙