FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 17. kolovoza

ZAGREB, 16. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje zasrijedu, 17. kolovoza.
ZAGREB, 16. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za srijedu, 17. kolovoza.

ZAGREB - Predstavnici Sektora za promet i veze HGK održat će konferenciju za novinare u povodu najavljenih prosvjeda cestovnih prijevoznika zbog prodaje organizacijske jedinice Transport u sastavu šibenskog TLM-a. Naime, TLM i Viator&Vektor Zagreb, članica istoimene slovenske grupe, potpisali su krajem prošloga tjedna Ugovor o prodaji nekretnina, opreme i druge imovine TLM-ove poslovne jedinice Transport, vrijedan 1,6 milijuna kuna, a istodobno je potpisan i trogodišnji Ugovor o poslovnoj suradnji tih tvrtki. Ugovorena je trogodišnja poslovna suradnja, prema kojem će Viator&Vektor prevoziti svu robu iz TLM, odnosno za sva tri društva u grupi TLM, te davati u najam sredstva za unutarnji transport, te usluge održavanja vozila. Predstavnici Sektora za promet i veze HGK na konferenciji će govoriti i o trenutačnom stanju u djelatnosti cestovnih prijevoznika (11,00 sati, HGK. Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Za Grad Zagreb ova bi godina po turističkim rezultatima mogla biti najbolja od osamostaljenja Hrvatske, što pokazuju i sedmomjesečni podaci Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) o 21 posto više turista i 18 posto više noćenja u Zagrebu u odnosu na prošlogodišnjih sedam mjeseci. Zagreb je još bolje rezultate zabilježio u ovogodišnjem srpnju, kada ga je posjetilo 48 tisuća turista ili 33 posto više nego u istom lanjskom mjesecu, a ostvarenih 85 tisuća noćenja porast je za 25 posto. Takve rezultate direktor zagrebačkog Kongresnog ureda pri TZGZ Dražen Hochecker ocjenjuje vrlo zadovoljavajućim, napominjući da Zagreb zadnjih nekoliko godina uzastopno bilježi prosječni godišnji porast turističkog prometa od 12 do 15 posto.

ZAGREB - U Hrvatskoj je u prvom ovogodišnjem polugodištu ukupno realizirano 175,36 milijuna pismonosnih usluga, što je 10,1 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, objavio je Državni zavod za statistiku.

Polovica ukupnog polugodišnjeg prometa pismonosnih usluga ili 89,6 milijuna ostvarena je u drugom ovogodišnjem tromjesečju (travanj-lipanj), što je 4,5 posto više nego u prvim tromjesečju ove, te 10,2 posto više nego u drugom tromjesečju prošle godine. Oko 93 posto ukupnih 'polugodišnjih' pismonosnih usluga ili 163,2 milijuna ostvarena je u unutrašnjem prometu, što je u odnosu na prvo lanjsko polugodište porast od 12 posto.

ZAGREB - Hotelsko-ugostiteljska tvrtka Vodičanka iz Vodica prvo je ovogodišnje polugodište završila s 6,1 posto manjim gubitkom u poslovanju nego je bio u istom lanjskom razdoblju, odnosno s 4,6 milijuna kuna gubitka, podaci su iz polugodišnjeg financijskog izvješća te tvrtke s Varaždinske burze. Iako su ukupni prihodi Vodičanke u prvoj polovici ove godine od 30,01 milijun kuna bili za oko 5 milijuna kuna manji nego u lanjskom prvom polugodištu, za 13,1 posto, na 34,65 milijuna kuna, u toj su tvrtki smanjeni i ukupni rashodi.

ZAGREB - Lošinjska plovidba Holding, koji se bavi pomorskim prijevozom robe i putnika, popravkom brodova, te turizmom i ugostiteljstvom, ostvarila je u prvom polugodištu ove godine dobit od 8,55 milijuna kuna što je za 58,24 posto veći nego u istom lanjskom razdoblju kada je tvrtka poslovala sa 5,40 milijuna kuna dobiti, navodi se u financijskom izvješću te tvrtke koje je objavila Varaždinska burza. Ukupni prihodi tvrtke u prvom polugodištu godine porasli su 6,79 posto na 159,47 milijuna kuna, dok su u istom razdoblju lani bili 149,33 milijuna kuna. Ukupni rashodi tvrtke povećani su 4,92 posto sa 143,85 milijuna kuna u prvih šest mjeseci prošle godine na 150,92 milijuna kuna u šest mjeseci ove godine.

Urednica: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yjn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙