FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 12. kolovoza

ZAGREB, 12. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije informacijaza petak, 12. kolovoza:
ZAGREB, 12. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije informacija za petak, 12. kolovoza:

ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u industriji u Hrvatskoj u lipnju ove godine bio je veći za 1,4 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, a u prvom polugodištu ove godine u odnosu na isto razdoblje lani porasla je, i to za 3,2 posto, i proizvodnost rada, pokazuju nedesoznirani podatci koje je objavio Državni zavod za statistiku. Podatci o broju zaposlenih u industriji u lipnju pokazuju nastavak trenda rasta započet početkom ove godine.

ZAGREB - Na hrvatskom tržištu automobila u prvih sedam mjeseci ove godine prodano je ukupno 43.727 vozila, a u tom je razdoblju najviše vozila prodao njemački Opel, njih 7.426 s tržišnim udjelom od 16,98 posto, navodi se u istraživanju agencije Promocija plus o novoprodanim automobilima. Na drugom je mjestu francuski Renault sa 5.585 prodanih vozila i tržišnim udjelom od 12,77 posto, dok je na trećem mjestu njemački Volkswagen sa 4.438 vozila i tržišnim udjelom od 10,15 posto u prvih sedam mjeseci ove godine.

ZAGREB - Za jedno od značajnijih sportsko-turističkih ovogodišnjih događanja u Zagrebu, 16. svjetske korporacijske igre koje će se održati od 30. rujna do 2. listopada, do sada se prijavilo oko 1.500 sudionika/zaposlenika 200-ak domaćih i inozemnih tvrtki, a s obzirom na najave organizator, Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ), očekuje da će ih ukupno biti više od 3.500. Takvim odazivom u TZGZ-u su zadovoljni pri čemu direktor Igara i direktor zagrebačkog Kongresnog ureda pri TZGZ Dražen Hochecker naglašava da je u svijetu uobičajeno da se najviše sudionika za te igre prijavljuje u zadnjih mjesec dana pred njihov početak, pa ne sumnja da će tako biti i u Zagrebu.

ZAGREB - Osječki cestovni prijevoznik robe, tvrtka Panonija, ostvarila je u prvom polugodištu ove godine za 64 posto manji gubitak i on iznosi 527 tisuća kuna, dok je u istom lanjskom razdoblju tvrtka poslovala sa 1,46 milijuna kuna gubitka, navodi se u financijskom izvješću te tvrtke koje je objavila Varaždinska burza.

Urednik: Darko Buković

Tel: 01/4808 607

Faks: 01/4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙