FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo pravosuđa o razlozima razrješenja ravnatelja požeškog zatvora

ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Upravitelj zatvora u Požegi razriješenje dužnosti jer je odobrio zatvoreniku korištenje pogodnosti izlaska ugrad Požegu pri čemu je zatvorenik pobjegao, pojasnilo je poslijepodneMinistarstvo pravosuđa.
ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Upravitelj zatvora u Požegi razriješen je dužnosti jer je odobrio zatvoreniku korištenje pogodnosti izlaska u grad Požegu pri čemu je zatvorenik pobjegao, pojasnilo je poslijepodne Ministarstvo pravosuđa.

Ministarstvo navodi da upravitelj prigodom odlučivanja o odobravanju pogodnosti izlaska zatvoreniku, nije zatražio mišljenje nadležnog Centra za socijalnu skrb i državnog odvjetništva, na što je prema Zakonu o izvršavanju kazne zatvora bio obvezan.

Riječ je o zatvoreniku koji je osuđen na kaznu zatvora od 15 godina, tijekom izvršavanja kazne neurednog i neprilagođenog ponašanja koji je činio česte stegovne prijestupe.

Ministarstvo pojašnjava da je upravitelj požeškog zatvora smijenjen zbog razloga propisanih Zakonom o izvršavanju kazne zatvora odnosno zbog utvrđenih propusta u obavljanju službe koje su doveli do većih štetnih posljedica.

Također, radi propusta u osiguranju zbog kojih je početkom kolovoza 25-godišnji pritvorenik uspio pobjeći iz karlovačkog zatvora razriješen je upravitelj zatvora u Karlovcu, smijenjen je načelnik odjela sigurnosti, a protiv četvorice stražara pokrenut je stegovni postupak.

Odluku je donijela ministrica Vesna Škare Ožbolt nakon što su nadzorom utvrđeni ozbiljni sigurnosno tretmanski propusti u radu upravitelja, voditelja osiguranja i četvorice pravosudnih policajaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙