FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smijene u karlovačkom zatvoru zbog bijega pritvorenika

ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Radi propusta u osiguranju zbog kojihje početkom kolovoza 25-godišnji pritvorenik uspio pobjeći izkarlovačkog zatvora razriješen je upravitelj zatvora, smijenjen jenačelnik odjela sigurnosti, a protiv četvorice stražara pokrenut jestegovni postupak, doznaje se u Ministarstvu pravosuđa.
ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Radi propusta u osiguranju zbog kojih je početkom kolovoza 25-godišnji pritvorenik uspio pobjeći iz karlovačkog zatvora razriješen je upravitelj zatvora, smijenjen je načelnik odjela sigurnosti, a protiv četvorice stražara pokrenut je stegovni postupak, doznaje se u Ministarstvu pravosuđa.

Odluku je donijela ministrica Vesna Škare Ožbolt nakon što su nadzorom utvrđeni ozbiljni sigurnosno tretmanski propusti u radu upravitelja, voditelja osiguranja i četvorice pravosudnih policajaca, kazao je Hini ravnatelj Uprave za zatvorski sustav Ivan Damjanović, potvrdivši da je povod ministričine odluke bijeg pritvorenika Amira Akika koji je u noći s 3. na 4. kolovoza prepilio rešetke na zatvorskom prozoru i pobjegao.

Damjanović je rekao da odluka o razriješenju upravitelj karlovačkog zatvora stupa na snagu 15. rujna te da će uskoro biti raspisan javni natječaj za to radno mjesto.

Zbog propusta u radu ministrica je razriješila i upravitelja požeškog zatvora. U priopćenju Ministarstva pravosuđa ne pojašnjavaju se razlozi te odluke, a Damjanović kaže da je riječ o nepoštivanju propisa pri odobravanju pogodnosti zatvorenicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙