FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Agrokor: 121,76 milijuna kuna neto dobiti

ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Koncern Agrokor u prvom je polugodištuove godine, po konsolidiranim financijskim rezultatima, ostvario121,76 milijuna kuna neto dobiti, što je 9,5 posto viša dobit nego uistom razdoblju prošle godine, podatci su iz financijskog izvješćaKoncerna koje prenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Koncern Agrokor u prvom je polugodištu ove godine, po konsolidiranim financijskim rezultatima, ostvario 121,76 milijuna kuna neto dobiti, što je 9,5 posto viša dobit nego u istom razdoblju prošle godine, podatci su iz financijskog izvješća Koncerna koje prenosi Zagrebačka burza.

Dobit iz osnovne djelatnosti, kako se navodi u financijskom izvješću, narasla je na 1,2 milijarde kuna, što predstavlja porast od 18,2 posto, a operativna dobit je porasla 7,7 posto, na 225,9 milijuna kuna.

Ukupni su poslovni prihodi Agrokora (prihodi od prodaje i ostali poslovni prihodi) iznosili 5,5 milijarde kuna, što je 14,9 posto više nego u prvih šest mjeseci lani.

Povećanje je, tumače, nastalo najvećim dijelom zbog povećanja prihoda u segmentu maloprodaje koji čine 69,74 posto ukupnih prihoda od prodaje i ostalih operativnih prihoda.

Prihodi od maloprodaje u prvom su polugodištu ove godine prema istom prošlogodišnjem razdoblju porasli za 18,8 posto, na 3,83 milijardi kuna i to zbog proširenja maloprodajne mreže, otvaranja novih prodajnih površina, te stjecanja novih poduzeća.

Prodaja i ostali prihodi ostvareni u segmentu proizvodnje hrane i distribucije čine 23,14 posto ukupnih prihoda od prodaje i ostalih operativnih prihoda i u prvom su polugodištu ove godine povećani za 7,8 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje te iznose 1,27 milijardi kuna.

Među osnovnim značajkama prvoga polugodišta iz Koncerna Agrokor navode i preuzimanje mađarske tvrtke za proizvodnju minerane i izvorske vode Fonyodi Kft, te stjecanje većinskog paketa dionica u dva društva - PIK-u Vrbovec i Belju.

(Hina) xtp ybn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙