FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tečaj eura blago se spustio s najviše razine u osam tjedana

LONDON, 4. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - U očekivanju odluke Europskesredišnje banke o kamatnim stopama te podatka o zaposlenosti u SAD-u,tečaj eura u četvrtak se na svjetskim deviznim tržištem spustio snajviše razine u zadnjih osam tjedana mjeseci prema dolaru.
LONDON, 4. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - U očekivanju odluke Europske središnje banke o kamatnim stopama te podatka o zaposlenosti u SAD-u, tečaj eura u četvrtak se na svjetskim deviznim tržištem spustio s najviše razine u zadnjih osam tjedana mjeseci prema dolaru.

Nakon što je u srijedu premašio psihološku važnu granicu od 1,226 dolara, dosegnuvši i 1,2380 dolara, euro je do podneva oslabio na 1,2314 dolara uslijed dobitonosnih prodaja.

"Svjedoci smo tehničkih prodaja. Mislim da ulagači oklijevaju s kupovinama uoči podatka o zaposlenosti u SAD-u", ocijenio je raspoloženje na tržištu Daragh Maher, valutni strateg pri Caylonu.

Trgovci s nestrpljenjem očekuju i rezultat sastanka vijeća za monetarnu politiku britanske središnje banke, a većina očekuje da će ono sniziti kamatne stope.

Posljednji podaci za gospodarstvo eurozone ukazuju na mogući završetak razdoblja usporavanja aktivnosti, što podiže očekivanja na novčanim tržištima da bi ECB mogao podići kamatnu stopu iduće godine. Zasad očekuju da kamatna stopa ostane na dva posto 26. mjesec uzastopno.

Nakon što je prije mjesec dana dosegnuo najnižu razinu u proteklih 14 mjeseci od samo 1,1870 dolara, euro je ojačao nekih četiri posto prema američkoj valuti, no i dalje je devet posto slabiji nego početkom godine.

Investicijska banka UBS u svojoj obavijesti klijentima poručila je da je izostali daljnji uzlet dolara nakon snažnih gospodarskih pokazatelja znak da dugoročni investitori preusmjeruju svoju pozornost na njegove strukturalne slabosti.

Tečaj funte gotovo se i nije mijenjao prema dolaru, te iznosi 1,7739 dolara, jer je po riječima trgovaca snižavanje britanskih kamatnih stopa već uračunato u cijenu valute. Švicarski franak poskupio je 0,6 posto, na 1,264 franaka za dolar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙