FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svakom belgijskom domaćinstvu ček od 75 eura

BRUXELLES, 28. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Svako belgijskodomaćinstvo će do kraja godine dobiti ček od 75 eura kako bi im senadoknadilo povišenje cijene nafte, najavio je u subotu ministarfinancija liberal Didier Reynders u razgovoru za list LaDerniere-Heure.
BRUXELLES, 28. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Svako belgijsko domaćinstvo će do kraja godine dobiti ček od 75 eura kako bi im se nadoknadilo povišenje cijene nafte, najavio je u subotu ministar financija liberal Didier Reynders u razgovoru za list La Derniere-Heure.

"Držimo da je u 2005. povišenje cijena naftnih proizvoda donijelo državi 300 milijuna eura prihoda od poreza na dodanu vrijednost i dodatnih trošarina. S premijerom Guy Verhofstadtom smo dogovorili povrat tog iznosa građanima, objasnio je Reynders.

U Belgiji ima oko 4 milijuna domaćinstava (na 10 milijuna stanovnika), a ta mjera najavljena u subotu bi trebala bi stajati 300 milijuna eura.

"U studenom i prosincu će svako domaćinstvo dobiti iznos od 75 eura ili smanjenjem poreza ili čekom za osobe koje ne plaćaju porez", precizirao je ministar za list.

Uz to je Socijalistička stranka, glavni partner liberala u vladinoj koaliciji, zahtijevala je u petak smanjenje poreza na dodanu vrijednost na naftne proizvode s 21 na 12 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙