FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA Millenium i buzetski dani 2005.

ZAGREB, , 25. kolovoza 2005. (Hina) - Na konferenciji za novinare uzgradi INE danas su najavljeni programi dviju utrka u rujnu, INAMillenium i Buzetski dani 2005.
ZAGREB, , 25. kolovoza 2005. (Hina) - Na konferenciji za novinare u zgradi INE danas su najavljeni programi dviju utrka u rujnu, INA Millenium i Buzetski dani 2005.

INA Millenium je kružna utrka koja će se održati od 2. do 4. rujna na automotodromu Grobnik, a nastupit će vozači iz svih hrvatskih kup natjecanja i vozači CEZ-a, turističkih automobila iz Hrvatske, Slovačke, Češke, Slovenije i Mađarske.

Na Grobniku će premijeru doživjeti i taljianski vozači s trkaćim vozilima mazda RX 8, atraktivnim sportskim automobnilima s "wankel" motorima.

Prema riječima sportskog direktora utrke Siniše Sinčića očekuje se nastup više od sto vozača u dvodnevnom programu s osam utrka i 18 treninga.

Međunarodna brdska automobilistička utrka Buzetski dani 2005. održat će se 17. i 18. rujna sa startom u Buzetu. Ova manifestacija pod generalnim pokroviteljstvom INE održava se već više od 20 godina, a svaki put okupi više od deset tisuća gledatelja. Direktor utrke Branko Bašić rekao je da je ova utrka uvrštena u ovogodišnji kalendar Svjetske automobilitičke organizacije (FIA) te u kalendar Europskog prvenstva na brdskim stazama.

Utrka Buzetski dani 2005. posljednja je od jedanaest utrka Europskog prvenstva na brdskim stazama. Ove godine već su održane u Španjolskoj, Portugalu, Francuskoj, Švicarskoj, Italiji, Austriji, Njemačkoj, Slovačkoj i Češkoj, a upravo ova u Buzetu odlučit će o naslovu najbolji u Europi. Na utrci organizatori očekuju nastup više od stotine vozača iz desetak europskih zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙