FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Večeras završavaju 56. Dubrovačke ljetne igre

DUBROVNIK, , 25. kolovoza 2005. (Hina) - Intendant Dubrovačkih ljetnihigara Ivan Prlender izvijestio je danas, na konferenciji za novinare,da je u ovogodišnjem programu 56. Dubrovačkih ljetnih igarasudjelovalo više od 2000 umjetnika iz dvadesetak zemalja, koji su nadevetnaest scenskih prostora izveli 90 programa, i to 34 dramska, 36glazbenih, tri plesna, 12 folklornih i pet popratnih programa.
DUBROVNIK, , 25. kolovoza 2005. (Hina) - Intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivan Prlender izvijestio je danas, na konferenciji za novinare, da je u ovogodišnjem programu 56. Dubrovačkih ljetnih igara sudjelovalo više od 2000 umjetnika iz dvadesetak zemalja, koji su na devetnaest scenskih prostora izveli 90 programa, i to 34 dramska, 36 glazbenih, tri plesna, 12 folklornih i pet popratnih programa.

Zbog vremenskih nepogoda otkazan je jedan dramski program, i to druga izvedba Don Quijotea, 22. kolovoza. U dramskom dijelu programa premijerno su prikazana dva naslova Ondine J. Giraudouxa u režiji Krešimira Dolenčića i Don Quijote autora i redatelja Ivce Kunčevića, dok su reprizirana tri prošlogodišnja naslova, Grižula Paula Magellija, Ekvinocij Joška Juvančića i Priča o vojaku Dore Ruždjak-Podolski.

U sklopu ponoćnog programa održano je sedam glazbenih i jedan dramski program. Programe 56. Dubrovačkih ljetnih igara vidjelo je 60.000 posjetitelja, što je rast za oko deset posto, a igre je pratilo 117 novinara, 40 snimatelja, te šest TV ekipa. 56. Dubrovačke ljetne igre završit će noćas u ponoć, spuštanjem festivalske zastave s Orlandova stupa, rečeno je na konferenciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙