FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kramarić o smjenama direktora osječkih poduzeća i ujedinjenju liberala

OSIJEK,10. kolovoza(Hina) - Potpredsjednik Liberalne stranke (LS) ibivši osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić izjavio je danas u Osijekukako posljednje smjene direktora gradskih poduzeća, koje provodi novagradska vlast, pokazuju da se profesinalni menadžment pokušavazamijeniti političkim, te izrazio bojazan da se iza toga krije mogućaprivatizacija tih tvrtki.
OSIJEK,10. kolovoza(Hina) - Potpredsjednik Liberalne stranke (LS) i bivši osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić izjavio je danas u Osijeku kako posljednje smjene direktora gradskih poduzeća, koje provodi nova gradska vlast, pokazuju da se profesinalni menadžment pokušava zamijeniti političkim, te izrazio bojazan da se iza toga krije moguća privatizacija tih tvrtki.

Na konferenciji za novinare Kramarić je ustvrdio kako se, za vrijeme njegovih mandata upravljanja gradom, nije vodilo računa o političkoj pripadnosti direktora javnih gradskih poduzeća koji, kako tvrdi, često nisu pripadali liberalnoj opciji.

Komentirajući posljednje postupke smjena direktora gradskih poduzeća "Unikom" i "Tržnice" d.o.o. Kramarić je kazao kako je bilo poduzeća koja nisu funkcionirala sjajno, ali da bi volio čuti razloge smjenjivanja dvojice, kako je rekao, uspješnih direktora.

"Jedino ako iza toga ne stoji ideja nagle i hitre privatizacije na hrvatski način i bojim se da se ovako otvara prostor za procese nekontrolirane privatizacije, koji će na kraju koštati sve građane ovoga grada. Mi smo to izbjegavali 12 godina, jer smo željeli pokazati da javna poduzeća pripadaju građanima, a ne gradskoj upravi, koja je prolazna", rekao je Kramarić

Osvrćući se na najave ujedinjenja liberalnih stranaka Kramarić je kazao da, nakon procesa disolucije i fragmentizacije, liberali na iduće parlamentarne izbore trebaju izići ujedinjeni.

Očekujemo parlamentarne izbore, koji mogu biti vrlo brzo, a ova izborna jedinica daje velike šanse da u parlamentu konačno postanemo relevantna politička opcija, kao što smo bili 1992. i 1993. godine, kazao je Kramarić. Ocijenio je kako bi promjena izbornoga zakona, po kojoj bi cijela Hrvatska bila jedna izborna jedinica, mogla biti velika prijetnja budućnosti građanske i liberalne opcije u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙