FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić:Zračna luka u Puli nije u planovima NATO-a

PULA, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić u utorakje izvijestio kako je američki veleposlanik u Hrvatskoj Frank Ralph unedavnom razgovoru s njim kategorički odbacio svaku mogućnost da sepulska zračna luka pretvori u NATO bazu, a čime je "opozicija u Puli iIstri opetovano plašila javnost".
PULA, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić u utorak je izvijestio kako je američki veleposlanik u Hrvatskoj Frank Ralph u nedavnom razgovoru s njim kategorički odbacio svaku mogućnost da se pulska zračna luka pretvori u NATO bazu, a čime je "opozicija u Puli i Istri opetovano plašila javnost".

"Još jednom ponavljam kako pulska zračna luka nije u NATO-ovim planovima, osim u ekstremnim situacijama po pitanju prisilnog slijetanja. Priče da će se Aviano preseliti u Pulu bile su samo pokušaj zastrašivanja istarske javnosti koja je po tom pitanju vrlo senzibilna", naglasio je Jakovčić dodavši kako je to jedina istina o budućnosti pulske zračne luke.

Jakovčić je na konferenciji za novinare komentirao i tijek turističke sezone istaknuvši kako se ostvaruju sva predviđanja koju su istarski turistički djelatnici zacrtali ranijih godina. "Turizam u Istri poprima nove kvalitete što je od iznimne važnosti. To je dio strategije koja se vodila u suradnji između javnog i privatnog sektora, a na temelju nalaza master-plana razvoja turizma", ustvrdio je Jakovčić. Dodao je kako se po toj strategiji pokušalo restrukturirati tržište tako da se Istra okrene gostima veće platežne moći, ali da pritom brojčani parametri budu slični.

Po njegovim riječima, to se i obistinilo, što potvrđuju i rezultati u prvih sedam mjeseci ove godine koji su na razini prošlogodišnjih, pa stoga s pravom "Istra može računati na dobru turističku sezonu". Istodobno, drži Jakovčić, u Istri je ove godine značajan broj gostiju iz zemalja s većom platežnom moći pa je u tom kontekstu spomenuo goste iz Nizozemske koji su u srpnju bili na trećem mjestu po broju dolazaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙