FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

PULA - Istarski župan Ivan Jakovčić danas je izvijestio kako je američki veleposlanik u Hrvatskoj Frank Ralph u nedavnom razgovoru s njim kategorički odbacio svaku mogućnost da se pulska zračna luka pretvori u NATO bazu, a čime je "opozicija u Puli i Istri opetovano plašila javnost". Jakovčić je kazao da pulska zračna luka nije u NATO-ovim planovima, osim u ekstremnim situacijama po pitanju prisilnog slijetanja. "Priče da će se Aviano preseliti u Pulu bile su samo pokušaj zastrašivanja istarske javnosti koja je po tom pitanju vrlo senzibilna", naglasio je Jakovčić.

ZAGREB - Za nogometnu utakmicu zaprešićkog Intera i beogradske Crvene zvezde u četvrtak, 11. kolovoza u Zaprešiću bit će angažirano oko tisuću policajaca, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi zagrebačkoj (PUZ). Po policijskim procjenama bit će to utakmica visokog sigurnosnog rizika. Do sada su provedene pripremne mjere i policija je u stanju osigurati da utakmica prođe bez većih incidenata, rekao je zamjenik ravnatelja policije Jakob Bukvić i dodao da MUP zasad ne raspolaže podatcima zbog kojih bi se navijačima Zvezde spriječio ulazak u Hrvatsku. Momčad Crvene zvezde u Zagreb dolazi sutra, zajedno s gostima i novinarima. Očekuje se oko 300 Zvezdinih navijača, koliko je prodano karata, rekao je zamjenik načelnika PUZ-a i zapovjednik Stožera osiguranja te utakmice Dubravko Novak.

RIJEKA - Primorsko-goranska županijska uprava predlaže Vladi da preispita odluku o nagodbi i prepuštanju 80 posto dionica Liburnia Riviera Hotela (LRH) Dom holdingu i SN holdingu, kazala je danas na konferenciji za novinare zamjenica župana Nada Turina Đurić. Stav je žuipanije da za privatizaciju te tvrtke treba raspisati javni natječaj. Županija oštro osuđuje takvu privatizaciju i upravljanje ključnim tvrtkama, rekla je Turina Đurić. Dodala je da ima neslužbena saznanja da će se "slično događati i u drugim strateškim gospodarskim subjektima u županiji" te pojasnila da je, među ostalima, riječ o crikveničkom turističko-hotelskom poduzeću "Jadran".

OPATIJA - Opatijska gradska uprava sa članovima Uprave i Nadzornog odbora Liburnia Riviera Hotela (LRH) priprema zajednički model preuzimanja i vlasničkog restrukturiranja te tvrtke, koji bi osigurao interese zaposlenika, lokalnog stanovništva i gospodarstva, a od Vlade traže hitno poništenje odluku o predaji većinskog dioničkog paketa Liburnia Riviera Hotela Dom holdingu i SN holdingu, kazao je danas na konferenciji za novinare gradonačelnik Opatije Amir Muzur. Dodao je da je odlukom Hrvatskog fonda za privatizaciju i Vlade zanemarena sudbina 800-ak zaposlenih, a gradska uprava, koja radi vlasništva dijela nekretnina već 10 godina vodi sudski postupak s Liburnia Riviera Hotelima, ponižena.

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac uputio je danas čestitku hrvatskim informatičarima na postignutom uspjehu na XII. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi u Mađarskoj. Hrvatski informatičari u Mađarskoj su ekipno osvojili treće mjesto, a članovi reprezentacije Davor Prugovečki, Igor Čanadi, Jasmina Velkić i Relja Medić osvojili sus srebrne medalje.

ZAGREB - Krajem srpnja u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ) bilo je evidentirano 293.176 nezaposlenih osoba, odnosno 4.426 osoba ili 1,5 posto manje nego u lipnju odnosno 99 osoba ili 0,03 posto manje nego u srpnju prošle godine. Evidentirana nezaposlenost je u odnosu na prethodni mjesec smanjena u sedamnaest županija, a najviše u Zadarskoj i Istarskoj županiji gdje je evidentirano 6 posto manje nezaposlenih. U usporedbi s istim razdobljem prošle godine, razina nezaposlenosti je povećana u dvanaest županija, a još uvijek je niža u devet županija. Najveće povećanje nezaposlenosti od 6,4 posto zabilježeno je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, te Krapinsko-zagorskoj županiji za 5,7 posto.

ZAGREB/SPLIT - Knjiga Josepha Ratzingera, sadašnjega pape Benedikta XVI. "Europa - Njezini sadašnji i budući temelji" predstavljena je danas u Splitu, priopćila je nakladna kuća Verbum. Glavni urednik Petar Balta kazao je da Sveti otac u svojoj knjizi upozorava da je moguće graditi stabilnu zajedničku budućnost starog kontinenta samo uz prepoznatljiv europski identitet, duhovne korijene i moralne temelje europske politike.

PLITVIČKA JEZERA - Nepoznati provalnik je iz upravne zgrade Nacionalnog parka Plitvička jezera opljačkao 1,7 milijuna kuna. Kako se doznaje iz Ureda za odnose s javnošću ravnatelja Parka, provalnik je u kišnoj noći sa 7. na 8. kolovoza, kako se pretpostavlja, ušao kroz prozor jednog ureda u prizemlju upravne zgrade. Nasilnim obijanjem dvaju vrata ušao je u prostoriju s glavnom blagajnom, a električnom rezalicom provalio je u trezor iz kojega je ukrao vreću s novcem utrženim u četvrtak i petak. Da bi prikrio tragove, provalnik je upotrijebio i vatrogasni aparat, zatim je ušao kroz provaljena vrata susjednog ureda i izišao kroz prozor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙