FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Albanija: Ponovljeni izbori za tri zastupnička mjesta

TIRANA,21. kolovoza 2005.(Hina) - Gotovo 80 tisuća Albanaca u nedjeljuponovo glasaju na ponovljenim parlamentarnim izborima za tri mjestazastupnička mjesta, ali to neće bitno utjecati na konačan ishod, jerse već zna da je Demokratska partija nekadašnjeg albanskogapredsjednika Salija Berishe odnijela pobjedu.
TIRANA,21. kolovoza 2005.(Hina) - Gotovo 80 tisuća Albanaca u nedjelju ponovo glasaju na ponovljenim parlamentarnim izborima za tri mjesta zastupnička mjesta, ali to neće bitno utjecati na konačan ishod, jer se već zna da je Demokratska partija nekadašnjeg albanskoga predsjednika Salija Berishe odnijela pobjedu.

Izborno povjerenstvo u podne je objavilo da su otvorena sva birališta u tri izborne zone u Skadru, Lushnju i Gjirokasteru, da izbori protiču bez većih problema i da je izlazak na birališta za sada zadovoljavajući.

Za tri zastupnička mjesta natječu se kandidati Demokratske Partije Salija Berishe i Socijalističke partije Fatosa Nanoa. Današnje izbore prati gotovo 60 međunarodnih i znatan broj domaćih promatrača. Rezultati današnjih ponovljenih izbora bit će objavljeni u ponedjeljak u 17 sati.

Ponovljeni izbori za tri mjesta u parlamentu će konačno raščistiti konfuznu situaciju koja je nastala tijekom izbora 3. srpnja i omogućiti Saliju Berishi da oformi vladu. Zbog ovoga ni nakon mjesec i pol dana od izbora, novi albanski parlament nije se mogao sastati.

Demokratska partija Salija Berishe sa svojim je saveznicima osvojila 78 od ukupno 140 mjesta u parlamentu, ali je na rezultate izbora u srpnju uloženo gotovo 300 prigovora, a odlučeno je da se oni ponove na tri od ukupno 100 izbornih jedinica.

Albanski predsjednik Alfred Moisiu ranije je kazao kako neće sazivati skupštinu sve dok ne budu svi rezultati službeno priopćeni, što se očekuje kako navodi Glavno Izborno povjerenstvo, do kraja sljedećeg tjedna, ukoliko ponovno ne bude prigovora.

U razdoblju između izbora u srpnju i današnjih ponovljenih izbora, dužnost premijera obavlja i dalje Fatos Nano iz sada poražene Socijalističke partije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙