FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schook predao dužnost NATO-a u BiH generalu Louisu Weberu

SARAJEVO, , 31. kolovoza 2005. (Hina) - Dosadašnji zapovjednik StožeraNATO-a u BiH američki general Steven Schook danas je i službeno predaodužnost američkom generalu Luisu Weberu za kojega je rečeno da jesudjelovao u više mirovnih misija američke vojske, među ostalim uAfganistanu, Iraku, Libanonu, te da je bio i u Pustinjskoj oluji.
SARAJEVO, , 31. kolovoza 2005. (Hina) - Dosadašnji zapovjednik Stožera NATO-a u BiH američki general Steven Schook danas je i službeno predao dužnost američkom generalu Luisu Weberu za kojega je rečeno da je sudjelovao u više mirovnih misija američke vojske, među ostalim u Afganistanu, Iraku, Libanonu, te da je bio i u Pustinjskoj oluji.

Na svečanosti primopredaje dužnosti u Sarajevu posebice je isticana vrijednost odluke Narodne skupštine Republike Srpske kojom se ukidaju Ministarstvo obrane i vojske tog entiteta, a njihove ovlasti prenose na državno Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH.

General Schook, koji se za vrijeme jedanaestomjesečnog mandata zapovjednika Stožera NATO-a u BiH iznimno zauzimao za stvaranje jednog ministarstva obrane i jedne vojske na državnoj razini, izrazio je zadovoljstvo takvom odlukom parlamenta RS, rekavši kako je to sjajna vijest za BiH.

Zapovjednik južnog krila NATO-a američki admiral Harry Ulrich rekao je kako se "Bosna i Hercegovina našla na pragu povijesne transformacije" zahvaljujući zauzimanju generala Schooka za reforme obrane u BiH.

Novi zapovjednik Stožera NATO-a u BiH general Weber je za generala Schooka rekao da je u proteklih jedanaest mjeseci igrao važnu ulogu u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙