FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarajevo: Prikazani hrvatski dokumentarci, najavljena projekcija Hribarova filma

MOSTAR, 26. kolovoza 2005. (Hina) - U regionalnom programudokumentarnog filma za jugoistočnu Europu u petak su na Sarajevskomfilmskom festivalu prikazana dva filma iz Hrvatske: "Što je Ivasnimila 21. listopada 2003.?" redatelja Tomislava Radića i "Škverblues" redatelja Gorana Cace.
MOSTAR, 26. kolovoza 2005. (Hina) - U regionalnom programu dokumentarnog filma za jugoistočnu Europu u petak su na Sarajevskom filmskom festivalu prikazana dva filma iz Hrvatske: "Što je Iva snimila 21. listopada 2003.?" redatelja Tomislava Radića i "Škver blues" redatelja Gorana Cace.

Film "Što je Iva snimila 21. listopada 2003?" tematski razvija priču o Ivi koja je za 14. rođendan dobila video kameru. Iva s novom kamerom snima razne situacije, što je i temeljni sadržaj ovog dokumentarnog filma.

Film "Škver blues" se bavi teškim životom radnika u splitskom brodogradilištu.

U natjecateljskom dijelu Sarajevskog filmskog festivala kasno navečer s početkom u 22,15 sati bit će upriličena svjetska premijera filma "Što je muškarac bez brkova", hrvatskog redatelja Hrvoja Hribara, službeno je potvrđeno u petak kasno popodne u Organizacijskom odboru festivala.

Hribarov film je i prije svoje premijer digao prašinu u hrvatskim medijima. Naime, zbog neriješenih financijskih pitanja dvojica koautora filma ishodili su sudsku zabranu prikazivanja filma. Premijera filma bila je najavljena na nedavnom Filmskom festivalu u Puli, pa je hrvatski sud dozvolio izuzeće od zabrane kako bi se film ipak prikazao u Puli. Tada se, međutim, ispostavilo da redatelj nije do kraja dovršio montažu filma, pa on ipak nije prikazan u Puli. Nakon toga nije bilo jasno da li se izuzeće od zabrane prikazivanja filma odnosi i na Sarajevski filmski festival.

Ovogodišnji Sarajevski filmski festival završava sutra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙